torstai 10. heinäkuuta 2014

Peel off testi geelien päällä - IsaDora vs. Depend

Suuri hetki on koittanut, IsaDora ja Depend ovat viettäneet mun kynsillä viikon ja on aika koota tulokset. Testit on tehty geelikynsien päällä, mutta ovat osin päteviä myös luonnonkynsiä ajatellen. Arvostelen molemmista useamman eri osa-alueen pisteytyksellä 1-5, josta 1 on huonoin ja 5 paras.


Lakkasin siis joka toisen kynnen IsaDoralla ja joka toisen Dependillä. Vasemmassa pohjat oli alla olevan kuvan mukaan (ja peukku IsaDoralla) ja oikeassa toisinpäin.


Depend kuivui hieman nopeammin kuin IsaDora, mutta siitä kuivumista ei nähnyt, koska aine on kirkasta jo valmiiksi. IsaDora kirkastui kuivuessaan. Kuivumisaika oli molemmilla kuitenkin melko hidas. Varmaan se 5 minuuttia, mitä IsaDoran pullossa käsketäänkin.

Pisteet kuivattelusta menee tasan:
 • Depend - 3p
 • IsaDora - 3p

Päälle laitoin kaksi kerrosta IsaDoran hiekkalakkaa, Sehce Viten, leimoja ja taas Sechen. Eli melko paksu kerros kaikkea oli.


Sitten alkoi jännin osuus, kynsien tarkkailu. Yhden päivän jälkeen en huomannut mitään muutosta alkuperäiseen, joten en myöskään ottanut kuvia.

Toinen päivä toi tullessaan pientä kulumaa neljän kynnen kärkeen. Näistä puolet oli IsaDoraa ja puolet Dependiä. Mutta jos tarkkoja ollaan, Dependillä pohjatuista kynsistä oli irronnut hieman isommat palaset.


Kolmas päivä kului, mutta kynsissä ei tapahtunut muutosta, joten ei kuvia siitä.

Neljäs päivä toi mukanaan lisää kulumista kolmeen kynteen. Nyt kuluminen oli kynsien reunoilla. Kaksi kolmesta oli Dependillä lakattuja ja yksi IsaDoralla. Oikean käden keskisormi (Depend) oli kärsinyt pahiten. Edelleen kynnet olivat siedettävässä kunnossa ja jos ei olisi ollut testi menossa, ne olisi voinut paikata helposti.Viides päivä järjesti hassun yllätyksen! Huolsin asiakkaan varpaita ja osuin viilalla vasemman käden etusormeen (Depend). Osuman seurauksena koko kynsilakka lennähti kokonaisena pois. Kynnen tyveen jäi vain hitunen hilettä. Todennäköisesti peel offia ei ollut siinä kohdassa. Toinen saman päivän kuluma tuli oikean käden keskisormeen (Depend).


Kuudennen päivän ainoa muutos oli oikean käden keskisormen lakan (Depend) lohkeaminen hieman lisää.


Seitsemäs päivä ei muutosta taaskaan tuonut ja pääsin lopulta repimään lakat pois.Kestävyystesti olisi vaatinut vielä yhden kynnen lakatuksi ilman kumpaakaan näistä aluslakoista ollakseen täysin pätevä. Toisaalta kärjet eivät kuluneet ollenkaan osasta kynsiä. Dependillä kunnossa oli kolme ja IsaDoralla neljä kynttä. Depend saa kuitenkin yhden miinuspisteen koko kynnen lakan irtoamisesta ja teippimanikyyristä. Nimittäin kokeilin myös aluksi tehdä teippimanikyyriä haavateipin avulla suoraan peel off -kerroksen päälle, olisin lakannut vain kärjet. IsaDoralla se onnistui, mutta Depend lähti kokonaisena teipin matkaan.

Kestävyystestin pisteet
 • Depend - 2p
 • IsaDora - 4p

Poisto-operaatio. Dependiä ei paljoa tarvinnut houkutella irtoamaan. Ei kyllä IsaDorakaan tarvinnut kuin hyvän alun, jonka jälkeen se kuoriutui siististi pois. Parin IsaDora -kynnen kanssa oli kuitenkin hankaluuksia. Lakka lähti vain pieninä paloina. Luulen tämän johtuvan siitä, että kuivumisaika ei näillä parilla kynnellä ollut niin pitkä ennen värilakkaa. Ne nimittäin oli niitä, joissa teippimanikyyriä kokeilin. Tästä IsaDoralle kahden pisteen vähennys täydellisestä, niin isoa taistelua se oli.


Pikkusormen poistetut lakat kertoo hyvin poisto-operaatiosta. IsaDora on vaatinut selvästi enemmän työtä, kun on mennyt ryppyyn ja lohkeillut noin.

Poiston pisteet
 • Depend - 5p
 • IsaDora - 3p

Hintavertailussa Depend pesee IsaDoran kirkkaasti. Depend maksaa 4 euroa ja IsaDora 8. Pulloilla on kokoeroa vain 1 ml IsaDoran ollessa 6 ja Dependin 5 ml.

Pisteet hinnasta
 • Depend - 4p
 • IsaDora - 2p

Lopputulos
 • Depend - 14p / 20p
 • IsaDora - 12p / 20p

Näin ollen Depend voittaa IsaDoran pisteissä hienoisesti kahdella pisteellä. Tästä voidaan päätellä, että molemmat soveltuvat käyttötarkoitukseensa vallan mainiosti, eli kummatkin saa irti kuorimalla vaan. Mielestäni käytettävä peel off kannattaa valita käyttötarkoituksen mukaan:

Jos haluat lakkauksen kestävän kauemmin tai tehdä teippimanikyyrin paljaalle kynnelle, valitse IsaDora! IsaDoraa pitää muistaa kuivattaa tarpeeksi, niin se toimii paremmin.

Jos taas haluat halvan ja/tai todella helposti irtoavan peel offin, valitse Depend.

24 kommenttia:

 1. Tosi hyvä vertailu, paljon jaksoit nähdä kyllä vaivaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämmönen tutkimusten teko on kyllä ihan mun intohimo :D

   Poista
 2. Tämä oli todella hyvä ja reilu vertailu, kiitos! :)

  VastaaPoista
 3. Tämä on kyllä kattava vertailu! kiitos :)

  VastaaPoista
 4. Mahtava vertailu, hienoa! Aikalailla on kyllä kulunut tuo Dependin lakkaus verrattuna Isadoraan :o Eli aionpa pysytellä Isadoran versiossa sitten :) Kiva miten oot nähnyt vaivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllähän se lähti äkkiä kulumaan. Eikä varmaan muuten olisi muissa kynsissä ollut kaukana etusormen kohtalo. Niin helposti irtosivat...

   Poista
 5. Täytyy pistää korvan taa tuo depend:) isadora on tuottanut pienen pettymyksen..

  VastaaPoista
 6. Perusteellinen vertaus, kiitos! :) Vähän jäin tosin itse miettimään, että nuo kaikki pisteet eivät ainakaan minun silmissäni ole ihan samanarvoiset - ainakaan minulle hinta ei ole niin merkityksellinen kuin kesto, joten näillä tuloksilla varmaan itse silti valitsisin IsaDoran (jossa on muuten selvästi parempi sivellin! :) ).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellekään hinnalla ei ole niin suurta merkitystä ja mietin, laittaisinko painokertoimia. Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että en laita, sillä jokaisella on omat prioriteettinsa. Toisille hinta on tärkeä, toisille kesto ja jollekin se, että lakka lähtee helposti irti. Näin ollen tutkimus on luotettavampi, kun en ole siihen omaa mieltymystäni tunkenut. Lopputulos on paremmin nähtävillä yksittäisistä kohdista ja lopun analyysistä kuin loppupisteistä. Niin ja vaikka olisin painottanut hintaa millä tahansa kertoimella (paitsi nollalla), olisi Depend voittanut silti pisteissä, koska muuten pisteet meni tasan :D Hinta on tuossa kuitenkin vain yksi viidesosa lopputuloksesta.

   Poista
 7. Hyvähyvä *taputtaa pieniä karvaisia kätösiään* Ainoa miinuspuoli Dependissä on se, etten ole löytänyt nettikauppaa josta sitä saisi. Kicksejä ei nimittäin tästä kylästä löydy.

  VastaaPoista