sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Lokakuun laistetut ja diibadaabaa blogien lukemisesta

Hihii, tällä kertaa päästiin 7. päivään tätä kuuta ennen kuin löysin ensimmäisen kuolauksen aiheen.
 • Pimeässä hohtavat strassit
  • Hyviä Halloweeniksi, mutta ehtiikö enää? Riippuu, miten Halloweenin laskee.
 • Seche-perhapakkausta mainosti Lymi aikanaan
  • Nyt kun taas lakkailen enemmän, Secheä kuluu...
 • Toinen jättipakkauspikakuivatusvaihtoehto löytyi Sissin blogista: Out the door.
  • Vuonna 2012 blogissa ollut likki toimii edelleen ja jättipulloja saa tilattua kohtuuhinnalla. Tätä voisi kokeilla, onkohan niin jäykkää kuin Seche? Kokemuksia?
 • Oioi, NDED:illäkin on väripigmenttejä.
  • Eivätkä ne ole hinnalla pilattuja. Jonkun tilauksen yhteydessä ehkä vois...
 • Fräulein 38:lla olisi huokean hintaisia meikkisivellinsettejä ihanilla koteloilla.
  • Mainoksen uhrina kuolaan täällä, en tartte. 
Saatan tehdä geelien takia tilausta NDED:iin, joten kaippa noita pigmenttejä voisi samalla ottaa testiin. Sitten toisiin aiheisiin.

Tiesittekö muuten, että bloggerin kautta luettavien blogien maksimimäärä on 300. Mulle raja tuli yllätyksenä kahdesta syystä. Ensinnäkään en tajunnut, että mun lukulistalle on päätynyt jo 300 blogia ja toisekseen, miksi pitää olla tommoinen raja? Mutta tämän takia oli aika karsia listasta pois kaikki "kuolleet blogit". Harmillisen moni oli lopettanut ja nyt mulla laukulistalla "enää" 215 blogia. Muutama noistakin on lopettanut, mutta jätin ne sinne, koska niistä saa vielä poimittua kynsi-ideoita.

Moni blogi näytti olleen pieni blogi, jossa kirjoittelu oli ilmeisesti alkuinnostuksen jälkeen hiipunut tai unohtunut. Ihan yhtäkkiä siis, ilman varoituksia. Oli näiden tällä lailla loppuneiden joukossa myös isoja blogejakin. Yhdessä oli jopa yli neljätuhatta lukijaa! Muutamassa blogissa kirjottajalla oli ollut tauko, mutta hän oli palannut pahoitellen, eikä sitten kuitenkaan ollut koskaan tullut uudestaan takaisin. Moni oli myös vain poistanut bloginsa ja muutama ilmoittanut lopettavansa tai vaihtavansa toiseen osoitteeseen. Pari blogia oli muuttunut yksityisiksi.

Ilokseni kuitenkin moni on jatkanut bloggaamista ja nyt kun sitkeimmät ovat jäljellä, on lukuluetteloni entistä selkeämpi! Siellä oli paljon blogeja, joita en nimittäin edes tiennyt lukevani, koska eivät koskaan kirjoittaneet. Koska mun lukuluettelo köyhtyi näin paljon, on teillä tilaisuus täyttää sitä. Eli jos omistat (kynsi)blogin, jota en vielä lue ja jota aiot vielä kirjoittaakin, kerro siitä kommentissa!

34 kommenttia:

 1. Mie oon ihmetelly Scrangien hiljaisuutta. Ennen tuli usein postauksia ja nyt on ollut aika hiljaista. Colores de Carol -päivittää suht tiuhaan, mutta silläkin painaa omat häät päälle, eikä kokoelmia tule swatchailtua, vai onko niilläkin innostus laantunut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En siis ole ainoa, joka on pistänyt merkille Scrangien hiljaiselon. No, onneksi swatch-blogeja on kuin meressä mutaa.

   Kylläpäs sää, Hannele, luet monia blogeja. :D Mää luen ehkä jotain päälle sataa, vaikka kaikki nyt ei kovin aktiivisesti bloggaakaan. Pitäisi munkin ehkä taas vaihteeksi karsia lukulistaa raa'alla kädellä.

   Poista
  2. Juu, scrangien hiljaisuutta minäkin oon vähän ihmetellyt, mutta en sentään listalta poistanut :) Colores de Carol on mulle uusi tuttavuus, lisäsin listalle, vaikka hiljaiseloa viettäisikin.. Swatchailu on varmaan aika aikaa vievää hommaa, voisin kuvitella. Joten en ihmettele, jos välillä ei vaan ehdi tai jaksa.

   Joo, näköjään noita on kertynyt. En ees tajunnut, että oli noin paljon. :D

   Poista
 2. Mulla blogi on välissä tauolla kun aika ei vaan riitä, kuten tälläkin hetkellä: blogin löytää osoitteesta glittersade.blogspot.fi :)

  VastaaPoista
 3. Mulla on tullut tuo 300 täyteen jo monen monta kertaa :D Olen ottanut tavaksi tyhjentää kuolleet blogit kerran kuussa ja nyrkkisääntönä pidän että jos ei ole kahteen kuukauteen kirjoittanut mitään (ilman blogissa ilmoitettua syytä), saa lähteä. On niitä aktiivisempiakin blogeja tarjolla. Ihan samaa tahtia lisään sitten uusia blogeja itselleni (: Ja et näytä ainakaan minun kynsiblogia lukevan, joten osoite sinne on inenlakkaleikit.blogspot.com.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sulla ainakin riittää luettavia blogeja! :D Pitäisi itsekin olla noin ahkera ja tyhjentää useammin. Turhaan ne kuolleet siellä listoilla roikkuu.
   Lisäsin sun blogin mun listalle myös :)

   Poista
 4. mä tilasin noita pimeässä hohtavia strasseja ja jos haluat niin voisin sulle huomenna lähettää pikku pussukassa muutamia testiin? tulis varmaa tiistaina tai keskiviikkona perille? ^^

  laita sposti heidi-1092@hotmail.com jos haluat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, hauskaa! Mä laitan sulle spostia kohta, kun ensin vastailen näihin loppuihin :)

   Poista
 5. Menin heti tarkistelemaan bloggeriin kuinka monta lukijaa olen menettänyt tauoilla .. :D Ja olitkin näköjään pysynyt lukijana ! Nyt ryhdistäydyn !! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, sä olit sentä postannut tän kuun alussa, eli ei liian kauan aikaa sitten :)

   Poista
 6. Minäkin välillä törmään omalla lukulistallani blogeihin joita en ole edes tiennyt seuraavani kun on ollut lopettanut jo :D mutta tosiaan minuakin vähän ärsyttää lukea sellaisia blogeja joissa on kuukausien taukoja ja sitten aina välillä se yksi postaus ilmestyy. Ja olen tosiaan minäkin ihmetellyt tuota Scrangien hiljaisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että muitakin ärsyttää, etten ole liian julma. Harrastushan tämä bloggaaminen vaan monelle on ja välillä ei vaan jaksa jotain harrastuksia ja niistä pidetään taukoa. :) Mut ei sellaiset postaan kerran kahdessa kuussa -blogit ole kovin seurattavia.

   Poista
 7. Minäki aina välillä noita yhtäkkiä lopettaneita blogeja huomaan. Yleensä ne on niitä vähemmän luettuja, ettei edes huomaa "katoamista".

  http://somethingcangowrong.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, n eon usein juuri niitä pieniä, joilta ei montaa postausta ehdi lukemaan, kun jo loppuvat.
   Lisätty sun blogi lukulistalle!

   Poista
 8. Itteä ainakin ärsyttää kovasti blogit, joita päivitetään muutaman kerran vuodessa. Silloin vaan jotenkin tuntuu aika turhalle pysyä kyseisen blogin ("aktiivisena") lukijana, kun ei koskaan voi tietää onko kyseessä taas vain äärimmäisen pitkä postaustauko vai onko blogi lopetettu kokonaan. Toki ymmärrän, että ihmisten mielenkiinto asioihin muuttuu elämän aikana ja joskus kiinnostus bloggaamiseenkin voi lopahtaa. Mutta jos blogilla on edes yksi lukija, silloin olisi mielestäni kohteliasta lukijaa/lukijoita kohtaan ilmoittaa tauosta tai blogin lopettamisesta. Ei se viimeisen postauksen teko kovin montaa minuuttia vie, jossa kertoo lopettavansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, aktiivisena lukijana odottaa postauksia kuitenkin aika usein tulevaksi, kun feediä kuitenkin selaa lähes päivittäin, ellei monta kertaa päivässä jopa. Kuten jo tuossa mainitsin, että tämähän on suurelle osalle harrastus, mutta silti, olet oikeassa, ilmoittaminen olisi kohteliasta sitä yhtäkin lukijaa kohtaan :) Parhaassa tapauksessa sillä voi säästää lukijoita, jos on vaikka jostain tietystä syystä johtuva tauko.

   Poista
 9. Mä siivoan lukulistaani säännöllisesti. Hiljentyneet blogit, blogit, joissa selitellään koko ajan miksei ole postattu tai blogit, joissa ei kirjoiteta enää kiinnostavista aiheista poistan seurattavista.

  Ps. Inmin täyttöpulloa saa kohtuuhinnalla myös Head2Toelta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ei kukaan jaksa lukea sitä, kuinka joku selittelee koko ajan, miksi ei jaksa/ehdi kirjoittamaan. Ja täytyy myöntää, että pari aktiivista blogiakin sai mennä. Ne oli sellaisia, joiden juttuja vaan ei koskaan jaksanut lukea. Väärät aiheet siis.

   Ahaa, pitääpä katsoa sieltä :) Kiitti vinkistä!

   Poista
 10. Mulle tuli heti mieleen, että laskettiinko mut hiljentyneeksi blogiksi, kun oli vajaan viikon tauko :O Toivottavasti kukaan ei vielä poistunut lukulistalta siksi, että väänsin päättötyöni pakettiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ei nyt viikon tauolla vielä. Mulla rajana taisi olla joku heinäkuu, eli jos ei ollut sen jälkeen postannut, sai mennä. :D

   Poista
 11. Oho, aika hassua, että on joku raja montaa blogia saa lukea :O

  VastaaPoista
 12. Joo itekki välillä teen karsintaa blogeista ja huomaan yllätyksekseni, että jotkut on vaan lopettanut eikä sitä oo tajunnu :D

  VastaaPoista
 13. Oho! Äsken tarkistin, että itselläni on vain ja ainoastaan 81 blogia luettavana! Mutta tulee melko säännöllisesti myös tsekkailtua, että ketkä ovat lopettaneet blogin. Kyllä myös on tapana liittyä ihan uusia blogeja vilkaisemalla nopeasti, mutta myöhemmin tajunnut että ei ne postauksetkaan olleet niin oma juttu tai herättäneet tarpeeksi kiinnostusta. Niin harmillista kuin se on! Kissablogit ja leipomisblogit ovat tällä hetkellä sellaisia blogeja, mitä oon lisäilly vähän ajan sisällä useampia! :3
  xoxo Mella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sullahan on aika vähän :D Mä oon niin hamsteri noidenkin suhteen. Mut kyllähän noitakin ois järkevää poistaa, mitä ei jaksa lukea.
   Mäkin oon muutaman leipomisblogin lisännyt kynsien joukkoon :P Leivotko paljon? :)

   Poista
  2. Leivon, mutta lähinnä miehelle kun en ite niin paljon makeista jutuista tykkää. Mutta pitää pitää emännän roolia yllä. ;D

   Ja nyt niitä on 61, kun äsken poistin kaikki mitkä ei oo ollu kovin aktiivisia tai lopettaneet! XD

   Poista
 14. Mulla on aika tuore kynsiblogi :) yritän kirjoitella aina kun vain ehdin :) löytyy osoitteesta http://lakkalaatikonsalat.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 15. 50+ postausta, arvonta oven takana, muutama kymmenen lukijaa :) Lakkauksia ja tällä hetkellä ajan puutteen vuoksi lähinnä geelejä. :)
  http://newhobbynails.blogspot.fi

  VastaaPoista
 16. Mäkin poistelen aina välillä turhia blogeja listaltani, muuten se vain kasvaisi koko ajan. :D

  Multa löytyy myös blogi, jossa on kynsiä sekä välillä ihan arjestakin juttua. =)
  http://i-dont-think-twice-i-just-do.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, liityin lukijaksi nyt. Tämä kommentti taisi mennä jotenkin ohi :/

   Poista