torstai 20. helmikuuta 2014

Torstaituote - Suosikkiostopaikat osa 1, Ebay

Suosikkiostopaikkapostaus on toivepostaus ajalta arvonta. Suosikkiostopaikat ei nyt ihan tuote ole, mutta vähän sinne päin ehkä. Mulla on monta paikkaa, mistä tilailen  kynsijuttuja, mutta niistä kaksi on ylitse muiden ja esittelen niistä ensimmäisen nyt tässä. Jos jatko-osia muista halutaan, niin hihkaiskaa.

Ekana se paikka, mistä tilauksia tulee tehtyä varmaan joka viikko. Se on tietenkin ebay. Ebayhan nyt ei tietenkään ole mikään yksittäinen yritys, vaan siellä myyjiä on pilvin pimein. Itsellä ei ole ketään suosikkimyyjää, vaikka hyviä myyjiä voisikin tallentaa suosikkeihin. Tilaan melkein yleensä sieltä, mistä halvimmalla saa, mutta tietenkin tarkistan aina myyjän prosentit.


Tärkeää on myös katsoa postikulut ja tuotteiden hinnat kannattaa vertailla postikulujen kanssa. Jotkut myyjät pitää todella pientä hintaa tuotteella ja postikulut ovat moninkertaiset muihin nähden. Itse ostan pääasiassa "Buy it now" -tuotteita, jolloin kauppa hoituu heti, eikä tarvitse huutaa tuotteille hintoja. Ei se huutaminenkaan kovin vaikeaa ole ja sinne voi tarvittaessa jättää automaattikorotuksen tiettyyn rajaan asti. On hyvä huomata, että kun on painanut nappia "Commit to buy", ostosta ei voi enää perua. Jos nyt on vahingossa ostanut 30 euron postikuluilla 4 euron tuotteen, voi sen mahdollisesti saada peruttua ottamalla myyjään yhteyttä. Itselle kävi näin.


Toimitusajat ebayssa myyjien välillä vaihtelee huikeasti, jotkut tuotteet saattaa saapua muutamassa päivässä ja toisissa meneekin sitten yli kuukausi. Tämä tietysti riippuu lähetysmaasta. Euroopasta tosiaan tulee muutamassa päivässä, USA:sta menee yleensä 1-2 viikkoa ja Kiinasta sitten useimmiten 1-5 viikon väliltä. Myyjillä tästäkin saattaa olla maininta tuotteen kohdalla. Se kannattaa vilkaista, ettei turhaan odottele tuotetta liian aikaisin.


Moni myyjä vaatii maksun vain Paypalilla ja jos ebayn maailmaan eksyy, se on aikalailla ehdoton maksutapa. Ehjän tuotteen palautusoikeus kannattaa unohtaa. Käytännössä siksi, että palauttaja yleensä joutuu maksamaan postikulut ja ne voivat monissa tapauksissa ylittää tuotteen hinnan, eli ei kannata. Jos taas tuote saapuu rikkinäisenä tai se ei saavu ollenkaan, kannattaa myyjään ottaa yhteys. Moni lähettää uuden tuotteen tai palauttaa rahat. Monikaan myyjä ei nimittäin halua menettää 5 tähteä, koska jokainen arvio, mikä on alle 5, huonontaa myyjän prosentteja. Henkilökohtaisesti muuten suosittelen saapumattoman tavaran tilalle takaisinmaksua, sillä jos myyjä ei vaikka ole koskaan lähettänytkään tuotetta, ei hän sitä toisellakaan kerralla lähetä. Rahat saattaa saada takaisin.

Yksi haastava asia voi olla tuotteiden haku, sillä myyjät ymppäävät tuotteen nimeen kaiken mahdollisen tullakseen löydetyksi. Esimerkiksi nimi: "Nail Art 12 18 120 Colors Acrylic UV Gel Glitter powder Beads Decoration Kit Tip" on yksinkertaisesti 12 tai 18 purkin glitteripakkaus. Kun oikeat hakusanat löytää, alkaa hakukin sujua. Joskus heräteostoksia tehdessä "Nail Art" -hakusana on ihan toimiva. Kun yhden kivan tuotteen löytää, kannattaa sen nimestä poimia oleellinen ja vielä hakea sillä palasella uudestaan.

Ebay ranskalaisilla viivoilla
 • Hinnat usein Suomen hintoja alemmat 
 • Vaatii rekisteröitymisen
 • Haku joskus haastavaa tuotteiden nimien vuoksi
 • Katso, onko tuote heti ostettavissa vai huudettavissa
 • Tsekkaa postikulut, ne vaihtelee paljon
 • Toimitusajat usein pitkiä
 • Tarkista myyjän palauteprosentti
 • Unohda palautusmahdollisuus
 • Osto on lopullinen "commit to buy" -napin jälkeen ja se on maksettava
 • Maksutapana toimivin Paypal
 • Palkitse hyvä myyjä 5 tähdellä
Itse tilaan ebaysta pääasiassa kynsikoristeita, kuten tarroja siirtokuvia, hileitä, strasseja, muita 3D-koristeita, leimalaattoja, joitakin lakkoja, koruja, kelloja... Lista on pitkä.

6 kommenttia:

 1. tää oli kiva ja mielenkiintonen postaus! ite oon niin surkee ja pelokas kaikkien ulkomaalaisten nettikauppojen suhteen että pyydän aina Sara-parkaa tilaamaan minulle jotain tai liityn kimppatilaukseen :D enkä omista PayPalia. Onneksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sara parkaa :D
   Paypalin omistaminen on kyl tuhoisaa, lucky you!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Eipä kestä! Kiva, jos Postauksesta oli jotain hyötyä :)

   Poista