torstai 13. helmikuuta 2014

Torstaituning - Miten teen itse kynsikoristeita, osa 1. Rusetit

Löysin ihanat kynnet netistä, jotka halusin toteuttaa itselleni. Niihin tarvitsin kuitenkin pienet rusetit, joita sitten pähkäilin useamman illan. En omista niin pieniä, mitä tarvitsin, enkä halunnut ostaakaan. Niinpä keksin keinon...


Tällaiset rusetit on tosi yksinkertaiset tehdä. Niihin tarvitaan vain
 • Nauhaa
 • Helmiä
 • Sakset
 • Tulta tai läpinäkyvää kynsilakkaa

Aloita polttamalla nauhan pää varovasti. Vältä liian paljoa polttamista, jotta pää ei paksuuntuisi. Vastaavasti kynsilakalla voit kovettaa nauhan kärjen. Tavoitteena on estää purkeneminen.


Kääri nauha kuvan mukaisesti rullaksi ja pujota helmi siihen. Paras helmi on reiältään napakka juuri ja juuri nauhaan mahtuva. Jos meinaa tehdä useita rusetteja, kannattaa kaikki helmet laittaa kerralla, kun hyvän rullan saa aikaiseksi.


Siirrä helmi sopivaan kohtaan.


Leikkaa toinen reuna sopivaksi. Jos polttaa päät, kannattaa jättää hieman extraa, koska polttaminen lyhentää nauhaa. Palamisen mittaa kannattaa testata ennen aloittamista.


Polta myös rusetin toinen pää ja se on valmis! Jos haluaa hienosäätää ja yrittää saada rusetin pysymään paremmin kynnellä, voi helmeä yrittää viilata yhdestä reunasta tasaisemmaksi.


Sitten vaan liimaamaan kynsille!

14 kommenttia:

 1. Niin söpö rusetti! Pitääpä kokeilla tehdä tämmösiä, kun ala-asteajoilta on jäänyt iso kasa erilaisia askarteluhelmiä homehtumaan laatikon pohjalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suosittelen kokeilemaan, jos ylimääräisiä tarvikkeita löytyy :)

   Poista
 2. Ihana idea kyllä, rusetit on niin suloisia. :) Itsellä vaan ei meinaa noinkaan isot koristeet pysyä menossa mukana, mutta loistava ajatus vaikka kynsiin, joiden ei ole tarkoituskaan kestää kuin yhden illan/juhlan ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan noi vähän semmosia, että ei oikein kauaa pysy. Niitä voi toki käyttää muussakin kuin kynsissä.

   Poista
 3. Tosi hyvä idea! :) Pitääpä kokeilla tätä joku päivä. Nauhoja ja helmiäkin löytyy vaikka minkä sorttista niin hyvä kokeilla vaikka heti.

  VastaaPoista
 4. Oi, tää oli kiva ohje! Pitää kokeilla. Ja vastaavia vaan lisää, jos sulla niitä on. :)

  VastaaPoista
 5. Näyttää todella hyvälle tuo rusetti :) Ja miten helppo se onkaan tehdä :o

  VastaaPoista
 6. Tosi suloinen toi rusetti. Kiitos ideasta! :)

  VastaaPoista