torstai 7. marraskuuta 2013

Torstaituote - Kynsiunet

Joo, tänään on outo torstaituote. Syytän siitä mun autoa, joka jätti mut eilen tienposkeen. Siellä odottelin hinausautoa tunnin ja kun perille selvittiin, niin kello oli jo miljoona. Kaiken lisäksi oon työmatkalla Haukiputaalla. Yksinkertaisesti en ehtinyt, enkä toisaalta jaksanutkaan ottaa kuvia mukaani ottamasta jutusta. Se jää ensi viikkoon.

Mutta keksin sitten, että voin kirjoittaa itselle niinsanotusti ajankohtaisesta aiheesta, eli kynsiunista. Kahtena lähiyönä oon nähnyt kynsiin liittyvää unta ja itseasiassa noiden ja aikaisempien perusteella voisin kategorioida niitä vähän.

Ensimmäinen kategoria on ideaunet.

Pari kertaa on tullut uneksittua jostain hienoista kynsistä. Yksissä oli violetteja kuivakukkia ja pohja oli erikoinen. Niistä piirsin mallinkin, mutta se on kadonnut, enkä enää tarkkaan muista, millaiset kynnet oli. Tarkoitus oli toteuttaa, mutta se jäi.

Sitten nyt ihan pari yötä sitten näin unta, kuinka liotin karkeista väriä, jolla sitten värjäsin läpinäkyviä kynsilakkoja. Unessa selitin siskolleni, kuinka joku tietty karkki oli aika huono, kun siitä tuli haalea lopputulos. Krokotiilin muotoinen karkki oli taas kaikista paras.

Eräs asiakkaani oli kynsien tekoa edeltävänä yönä nähnyt unta stilettikynsistä, joita hänellä ei aiemmin ollut ollut, mutta joista hän oli joskus maininnut. Unessa mä olin tehnyt hänelle sellaiset. Päätettiin sitten laittaa uni täytäntöön, joten tehtiin hänelle sellaiset (tai pitkät terävät mantelit).

Toinen kategoria on mielestäni kynsipainajaiset.

Näistä esimerkkeinä myös muutama yö sitten näkemäni uni, jossa olin poistanut geelilakkaukset omista kynsistäni ja sen jälkeen mun kynnet olikin yllättäen tosi vahvat. Sitten aloin huomaamaan, kuinka ne oli liuskottunu monesta paikkaa isosti, kulmista ja jopa keskeltä kynttä. Kynsistä lähti melkein puolen sentin kokoisia paloja ja niihin jäi kuoppia. Viilailin niitä unessa päältä ja sain ne siedettäviksi, mutta pelko jostain kynsisairaudesta oli läsnä. Helpotus oli herätessä, kun kaikki kynnet olikin ihan kunnossa.

Asiakkaani laittoi minulle pari päivää sitten viestin, että oli nähnyt unta, että etusormen kynsi oli irronnut. Aamulla oli onneksi ollut kaikki kynnet tallessa.

Enempää kategorioita en sitten keksinytkään. Voisin kuitenkin kuvitella, että joku ehkä on nähnyt unta, jossa kynsillä esim. tehdään jotain tärkeää, eli ne on sitten taas ihan eri roolissa.

Mielenkiintoinen kysymys on myös se, miksi kynnet pääsee uniin. Ainakin kynsipainajaisissa se liittyy jotenkin pelkoon kynsien pilalle menemisestä. Toki kynnet voi tietysti symboloida jotain muuta, mutta ainakaan mä en osaa sitä selittää, mikä se voisi olle. Mulla ei myöskään ole tässä unikirjaa saatavilla, joten en pysty katsomaan, löytyykö kynsille jotain tulkintaa. Netin unikirjastoista ei löytynyt.

Minkälaisia unia olette nähnyt ja minkälaisia tulkintoja keksitte tai tiedätte?

5 kommenttia:

 1. Unet on kyllä jänniä. Ainakin hiusten ja hampaiden tippuminen unissa liittyy usein ihan stressiin, vois kuvitella että kynsipainajaiset kuuluu samaan kategoriaan. Ite en kynsiunia oo tainnut nähdä ainakaan niin että muistaisin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä muuten on, oon kans lukenu. Mä kyllä oon stressaantunu tällä hetkellä, joten siitähän nuo varmasti kertoo..

   Poista
 2. Onpas mielenkiintosia unia :D
  Näin pari kuukautta sitten unta, että äitini oli ostanut essencen vaalean hiekkalakan ja lakkasi sillä ihan miten sattuu. Vedot leni poikittain ja kynnen kärjet jäi kokonaan lakkaamatta. Heräsin just kun olin päässyt paasaamaan asiasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoinen uni tuokin :) Etkö sä oikein meinaa luottaa sun äidin lakkaustaitoihin..? ;)

   Poista
 3. Onpas mielenkiintosia unia :D
  Näin pari kuukautta sitten unta, että äitini oli ostanut essencen vaalean hiekkalakan ja lakkasi sillä ihan miten sattuu. Vedot leni poikittain ja kynnen kärjet jäi kokonaan lakkaamatta. Heräsin just kun olin päässyt paasaamaan asiasta :D

  VastaaPoista