sunnuntai 4. elokuuta 2013

Ei oppi ojaan kaada

Salaattityttö tässä hei! Kirjoitan tätä postausta junassa jossain Helsingin ja Jyväskyän välillä. Olin nimittäin viikonloppuna Cesarsin geelikynsikoulutuksessa. Kyseessä oli siis se koulutus, jonka voitin vuosi sitten I <3 me -messuilta. Moni oli kiinnotunut, että olisin myynyt eteenpäin, olinhan jo käynyt Kineticsin geelikurssin. Lopulta en osannut päättää hintaa ja mediaa, missä olisin myynnin tehnyt, että kaikki halukkaat olisivat siitä tienneet, niin menin itse.


Koulutukseen meitä osallistui kolme tyttöä. Minä (Salaattityttö), Kiiltokynsi ja Lörppäkynsi. Teimme ensimmäisenä päivänä manikyyrejä toisillemme. Olimme Lörppäkynnen kanssa poistamassa Kiiltokynneltä kynsilakkoja, kun huomasimme että hänen kyntensä ovat hyvin kiiltävät myös ilman lakkoja. Totesimme melkein yhteen ääneen, että senkin Kiiltokynsi. Siitä hän sai nimensä. Päätimme, että keksimme toisillemme lempinimet. Lörppäkynsi sanoi minua heti Salaattitytöksi, koska olin syönyt kanasalaatin lounaaksi. Päätin sitten keksiä hänelle lempinimen ja hän sai nimekseen lörppäkynsi, koska hänen kyntensä olivat todella pitkät ja taipuisat, hyvin pelottavat viilata!

Meillä oli tosi hauskaa ja hauska sattuma oli myös se, että Lörppäkynsi oli edellisenä yönä löytänyt blogini ja ihastellut tekemiäni kynsiä :) Aika kiva sattuma. Kiva asia oli myös, että nämä 18 ja 19 -vuotijaat kollegani hämmästyivät, kun kerroin ikäni. He olivat luulleet minua ikäisekseen!! :D


Ekana päivänä Cesarsilla teimme kaikki vain järkiostoksia, eli koulutuksessa tarvittavia juttuja. Minulle tuli metallinen kynsinauhantyönnin, pari viilaa otin kokeeksi ja läpinäkyviä muotteja. Päästiin neljältä pois ja ryntäsin äkkiä kaupoille. Monkista ostin peplumtopin, vihdoin sain sellaisen!


HM:ltä ostin kynsilakkoja ja tuoksun. Kynsilakat on Lady Luck ja Did I tell you? Noiden väristä ja yhdestä aiemmin ostamastani maybellinestä voi päätellä, minkä värinen kausi on alkamassa... Kuka arvaa ;)


Päätin heti kokeilla yhteen varpaaseen ns. sorsaväristä Lady Luckia geelilakkojen päälle. Koralliset geelilakat (niistä postaus joskus sitten..) peittyi melko hyvin jo ekalla kerroksella, laitoin kaksi ja peitto oli täydellinen. Tykästyin ja lakkailin muutkin.


Liian innoissani olin lakasta, joten tönäisin lakan kumoon lattialle ja ennen pyyhintää piti ottaa kuvia. Lattiaan jäi jäljet, kun kynsilakanoistoaineen jätin koulutuspaikkaan.


Niin joo, vielä eurokaupasta ostin vähän krääsää. Yksi tarpeellinen tuossa on, nimttäin alaspäin laskeva ajastin. Mun "pääuunista" hajosi ajastin, niin nyt voi käyttää tota.

Toisena päivänä eli tänään meille tuli sitten mallit. Minun mallinani oli pikkuserkkuni. Teimme toisen käden tipeillä ja toisen muoteille. Ihan hyvä tuo muottihomma, koska siihen mulla ei ollutkaan koulutusta. Tosin eipä siinä kovin paljoa uutta tullut. Mielestäni nyt jopa tuli huonommat kärjet kuin yleensä. Joku keskitie pitää löytää :)


Ensin laitettiin tipit ja mulla tuli aika paljon odottelua, koska kouluttaja ei antanut heti jatkaa seuraavaan vaiheeseen, kun muut eivät olleet vamiita. Sain kuitenin tehdä yhden kynnen loppuun. Tein pikkusormen. Se meni muuten "läpi", paitsi pikkusen takana oli stressipiste. Tein sen keskelle, kuten muistin opetetun ja kuten olen aina tehnyt, mutta nyt se piti siirtää hieman edemmäs.


Välillä toimin itsekin opettajana, kun kouluttaja räpläsi puhelintaan melkein koko ajan... Kun uunien sun muiden tarvikkeiden kanssa alkoi kestää, sain luvan jatkaa. Välineet siis katsottiin kesken kynsien teon, mikä oli mun mielestä vähän huono juttu. Kouluttaja näytti muottien laiton ja sitten pääsin tekemään lisää. Toinen käsi tosiaan tehtiin muoteilla. Ostin läpinäkyviä muotteja, kun ovat kuulemma parempia geelien kanssa.


Molemmat kädet meni suunnilleen läpi, parissa kynnessä stressipiste oli hieman korkea, mutta kohta oli jo oikea. Niitä madalsin ja päälle kiilto. Kynsistä tuli ihan nudet, mutta tehtiin muutamaan leimoja. Niiden päälle laitettiin UV-kovetteinen lakka. Ens kerralla sitten neon-ranskista ;D


Toisena päivänä ostin vain yhden geelin, jotta olisin saanut mallilleni samanlaiset kynnet molempiin käsiin. Ihan ei tullut, kun tipit oli luonnonvärisiä, mutta tuo geeli ei ollutkaan.

12 kommenttia:

 1. Ois kiva päästä itekki johonkin koulutukseen. Nätit kynnet tuli ja kivoja ostoksia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tommonen koulutus on mukava :) Ja hyödyllinenkin. Kiitos!

   Poista
 2. Olen itse juuri katsellut kaikennäköisiä koulutuksia ja tuhlannut ajatuksissa jo tuhansia euroja. Lottovoitto, tule jo! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai sä lottoat? ;D Kannattaa tosiaan kahlata niitä ja lukea mielipiteitä :) Mä voin suositella Kineticsiä ainakin kouluttajan puolesta!

   Poista
 3. Hmph, jos maksaisin satoja euroja koulutuksesta niin olettaisin myös saavani opetusta ("kun kouluttaja räpläsi puhelintaan melkein koko ajan... ")

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, harmitti erityisesti muiden puolesta, mutta itsekin olisin kaivannut vähän seurailua, että tiedän varmasti oppineeni kaikki vaiheet oikein. Ja vaikka mulle koulutus olikin ilmainen, maksoi siinä juna ja hotelli ym.

   Poista
  2. Sain palkintona saman koulutuksen ja oli kyllä sen tasoinen etten siitä pyydettyä summaa varmasti olisi maksanut. Samoja epäkohtia tuli huomattua ja semmonen yksilöllinen ohjaus oli vähäistä ja palautetta tehdystä jäljestä ei juuri tullut. Kurssilla liikaa oppilaita ohjaukseen nähden. En suosittelisi

   Poista
  3. Harmi, että sulla myös huono kokemus. Itsekään en tuosta ohjauksesta pyydettyä summaa maksaisi. Varsinkin juuri tällä ekalla kerralla ohjaus oli olematonta. Toisella kerralla, kun olin maininnut asiasta, tämä asia hieman parantui, mutta silti..

   Poista
 4. Ihanat noi sun tekemän kynnet ja toi peplumtoppi on superkiva! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, olin ihan innoissani, kun löysin ton topin :) Ekaa kertaa kävin Monkissa :D

   Poista
 5. Moi. Ku sinä olet kokeillut noita Mereneid Sari geelejä, niin ajattelin kysyä oletko kuulut/voitko suositella niiden koulutusta esim Tampereella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No geelejä voin toki suositella, joten siinä mielessä koulutustakin. Tosin ko. koulutusta en ole käynyt, enkä keltään siitä ole kuullut, joten siihen en voi ottaa kantaa. Kannattaa siis selvittää vaikka, millainen kouluttaja on.

   Poista