keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Tukholma, Tallinna ja Pietari

Tuli siis käytyä laivalla kolmessa (tai neljässä, jos Suomi/Helsinki lasketaan) eri maassa. Lähtö oli viime torstaina ja ekana suunnattiin kohti Tukholmaa. Siellä me käveltiin kaupungille ja siinä samalla ihasteltiin talvista Tukholmaa ja syötiin aamupalaa pienessä kahvilassa. Loppu päivä sujuikin sit kaupungilla kiertelyn merkeissä ja takas palattiin bussilla.


Poikaystävä halus ottaa musta kuvan, jossa on hullunkiilto silmissä ja kynsilakkaostokset käsissä. Luulen onnistuneeni ainakin ilmeen osalta... Tuossa allahan ne kynsilakat sitten on: Tukholmasta lähti mukaan vain 4, joista 3 Laka-merkkistä Galleria-kauppakeskuksesta yht. n. 200 kruunua ja American Apparelista hirveen isoja glittereitä sisältävä lakka 89 kruunua.


Bik Bokista ostin paidan, jonka poikaystävä valitsi mulle sovitettavaksi. On muuten sopivasti ruotsinvärinen ja ihanan lämmin :)


Mun talvikengät alkoi hajoilemaan kesken kävelyreissun, joten sain syyn ostaa uudet, nuo maksoi vain 159 kruunua alessa. Ostin niihin vielä lammaspohjalliset 40 kruunulla.


Sit laiva kohti Tallinnaa! Siellä oli kanssa ihan kylmää, -7 astetta näytti joku mittari. Kierrettiin ensin vanhaa kaupunkia, jonka jälkeen oli kova nälkä molemmilla ja oli myös hirveen kylmä. Sopivasti valitsin kartalta kohteeksi Kaubamajan, mutta matkalla oli Solaris-keskus, jonne mentiin lämmittelemään ja tietenkin syömään. Sit jatkettiin matkaa varsinaiseen kohteeseen.


Alla kaikki Virosta hankitut kosmetiikat, joista Goshin huulikiillot (n. 10 €) ja violetti luomiväritrio + kaksi lakkaa (vasemmanpuoleisimmat) Kaubamajasta ja Dependit ja kaksi muuta lakkaa ihan marketista sataman läheltä. Tässä pienemmässä keskuksessa shoppailtiin vähän enemmänkin ja molemmat oli niin poikki, että palattiin laivaan etuajassa.


Seuraavan yön jälkeen lähestyttiinkin matkan kohokohtaa, Pietaria. Kohokohtaa siksi, että siellä ei oltu kumpikaan aikasemmin käyty. Laivasatamassa oli tuollainen matkamuistomyymälä ja siinä edessä oli hieno maatuska, jossa molempien piti tietysti kuvauttaa itsensä...


Itse Pietarissa kierreltiin katsomassa kirkkoja ja parissa käytiin sisälläkin. Siinä välissä satuin huomaamaan pienen kosmetiikkaliikkeen, joka paljastui kaksikerroksiseksi ja aika isoksi. Jännä, kun kaikki liikkeet oli vanhoissa taloissa, esim. Zaran liike oli 4-kerroksinen ja tehty hyvin vanhannäköisen rakennuksen sisälle liukuportaineen. Itse en ottanut siitä kuvaa, mutta sellainen löytyy esim. täältä.

Alla kolme lakkaa ja luomiväri, mitä ostin siitä "pienestä" kosmetiikkaliikkeestä. Kaupanpäälle sain pari näytettä. Lakoille ja luomivärille tuli hintaa n. 15 euroa.


Lopuksi shoppailimme jättikokoisessa kirjakaupassa, jossa oli myös matkamuistoja. Itselle ostin maatuskan.


Ja sen lisäksi maatuskakorvikset ja maatuskakynsienhoitosetin sekä lääkkeen näköisiä karkkeja ja magneetin.


Paljon muutakin kerrottavaa ois, yritän pari tähän tiivistää. Reissun aikana kävimme myös laivalla enkkuteksteillä varustetussa venäjäksi dubatussa leffassa ja venäläisessä ravintolassa, jossa lista oli vain venäjäksi (kumpikaan ei osaa venäjää), ostimme vahingossa suolavettä ja kuuntelimme joka ilta sensitive saxophonea.

8 kommenttia:

 1. ihana maatuska!! itelläni on kaksi :3

  VastaaPoista
 2. Maatuskat <3 Kiva reissu varmasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin voinu ostaa noita maatuskoja enemmänkin, siitä valikoimasta oli vaikea valita vain yhtä :D Oli mukava reissu kyl!

   Poista
 3. Vautsi, mielenkiintosen kuulonen kiertoajelu (: Pietari kiinnostaisi ihan mielettömästi, mutta vielä ei oo löytynyt sopivaa matkaseuralaista.. Kivan näkösiä löytöjäkin oot tehny, ihana tuo ylin glitterlakka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mielenkiintoinen kierros ja Pietari on ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka!!
   Joka paikasta oli pakko ostaa lakkoja :D

   Poista