maanantai 10. syyskuuta 2012

Geelilakkauksen huolto

Huolsin aikaisemmin tekemäni geelilakkauksen. Geelilakkauksen "huolto" on hieman erilainen kuin tavallisten geelikynsien. Voisin kuvata huoltoa ennemminkin sanalla "vaihto", koska se tehdään lähes samalla tavalla kuin kynsilakkojen vaihto.


Vanhat geelilakat poistetaan kokonaan ennen uusien laittamista. Posto tapahtuu ensin viilaamalla pinta rikki ja se kannattaa tehdä kunnolla, mutta varovasti. Eli pitää viilata "tarpeeksi syvälle", mutta ei kuitenkaan kynteen asti. Tämän jälkeen loput poistetaan asetonillisella kynsilakanpoistoaineella tai "geelinpoistoaineella" käyttämällä vanulappu-foliotekniikkaa. Vanha geelilakka muuttuu pehmeäksi ja helposti murtuvaksi. Kaikki ei välttämättä kerralla irtoa, mutta loput saa rapsutettua kynsinauhatikulla tai varovasti viilaamalla pois.


Sitten vaan kynnen uudelleen alustus ja geelilakat päälle. Tässä tein ranskalaisen manikyyrin niin, että peukkuihin ja nimettömiin laitettiin violettia glitteriä ja muutama strassi. Glitterien kanssa pitää top coatia laittaa kaksi kerrosta, koska muuten glitteri jää tosi röpelöiseksi. Strassit on niiden kahden kerroksen välissä.

5 kommenttia:

 1. Oikeestaan tässä tulikin vastaus mun kysymykseen;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä näköjään tuli :D Vastasin jo tonne sun toiseen kommenttiin...

   Poista
 2. Heips! Onko tuo folio tekniikka haitallinen raskaana olevalle (tai siis vauvalle) haitallista kun se on niin kauan siinä iholla. Jäi vaivaamaan kun kävin ekaa kertaa tänään geelilakkauksen huollossa..eksyin googlettamalla tänne blogiisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kysyä lääkäriltä varmistus, mutta tässä oma näkemykseni:
   Geelilakanpoistoaine sisältää asetonia, joka on vaarallinen aine sikiölle. Silti en ihan hirveästi huolestuisi, sillä kyse on vain 5-10 minuutista iholla ja pääasiassa asetoni on siinä geelin päällä, eikä sormilla. Jos asia vaivaa, voi geelilakan poistaa myös pelkästään viilaamalla.

   Poista
 3. Kiitoksia vastauksesta. Kysäsinkin jo asiasta teratologisesta palvelusta. Mulla otettiin ihan normi kynsilakanpoistoaineella jossa ei ollut asetonia ja siis tuolla foliotekniikalla ja lähti tosi hyvin pois.

  VastaaPoista