keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Tilipitappi Tippi-tutoriaali tappi...

Kyseessä siis ohje tippien laittamiseen.

Jokin aika sitten minulta pyydettiin tutoa tipin viilauksesta, joten tilaisuus koitti keskisormen kynnen napsahdettua jokin aika sitten.

Aloitan pyytämällä anteeksi joidenkin kuvien laatua. Puolustukseksi voin sanoa, ettei minulla ollut apulaista, joka olisi ottanut kuvia ja aika monessa kohtaa tarvitsi kahta kättä.

Aloitetaan kuvalla, jossa kynsi on tilassa heti geelin irtoamisen jälkeen. Se näyttää liuskottuneelta ja on hieman liian pitkäkin tippejä ajatellen.


Seuraavassa kuvassa kynsi on lyhennetty, kynsinauhat työnnelty, reunat (nuolien kohdalta) pyöristetty ja sen pinta on viilattu tasaiseksi ja kiilto pois. Reunoja on pyöristetty paljon, että tippi asettuisi kunnolla. Viilaus on tehty hienolla viilalla (180) kynnen suuntaisesti, paitsi kynsinauhan lähellä kynsinauhan suuntaisesti.


Sitten sovitetaan tippiä. Tämä ensimmäinen tippi on liian pieni. Vasemman nuolen kohdalla voidaan huomata, että tippi pingottuu hieman ja näyttää leveämmältä kynnen päällä. Oikean nuolen kohdalla nähdään, että tippi ei ihan yltä reunaan asti. Jos kumpikaan näistä tapahtuu, tippi on liian pieni. Kannattaa valita mieluummin liian iso tippi, niin se pysyy paremmin.


Tässä on yksi koko isompi tippi, joka on hieman leveä nuolen kohdalta, mutta tämä ei pingotu.


Jos tippi on liian leveä, voidaan sitä viilata reunoista kuvassa näytetyllä tavalla.


Jotkut tipit ovat tasapäisiä kynnen puolelta, silloin pitää reuna viilata kaarevaksi. Alla olevan kuvan vasemmassa yläkulmassa esimerkkitippi. Tipin tulee peittää noin 1/3 kynnestä.


Kun tipit on valmiina, kynsille levitetään "dehydrator" (esim. Cesarsilla nimellä "nail prep"). Aine kuivattaa kynnen päällisen ja poistaa rasvaisuutta, näin tippi ja geeli tarttuvat paremmin. Aine kuivuu 30 sek ja sen teho kestää 30 min. Jos tippejä laitellessa ennen geelin levitystä menee kauemmin kuin puoli tuntia, on syytä laittaa uusi kerros.


Liima laitetaan tippiin alueelle, joka on ohuempi (nuolien rajaaman alueen oikealle puolelle) niin, että koko alue peittyy liimaan. Olen itse käyttänyt liimaa, josta sitä tiputetaan suoraan pullosta ja tuota siveltimellistä. Suosittelen siveltimellistä. Pullosta tiputettava liimapurkki juuttuu helposti, eikä sitä saa auki enää ollenkaan. Myös levittäminen on helpompaa ja siistimpää sudillisella liimalla.


Tippi asetetaan kynnelle ensin vähän "liian pitkälle" kaltevassa asennossa niin, että liima ei vielä koske kynttä. Sitten se vedetään kohdalleen ja liimapinta painetaan kynttä vasten.


Tippiä pidetään paikallaan kunnes liima on kuivunut. On syytä olla ihan paikoillaan, ettei tippi jää huonosti kiinni. Tipin ja kynnen väliin ei saa jäädä ilmaa. Ylimääräinen liima voidaan lopuksi pyyhkäistä pois.


Liian pitkät tipit leikataan tippileikkurilla oikean pituisiksi.


Reunat viilataan halutun mallisiksi. Kannattaa viilata mieluummin hieman "liian kapeaksi", koska geeli levittää kärkeä, eikä lapiot ole kivannäköiset.


Tipin ja luonnonkynnen raja viilataan näkymättömäksi pitäen viilaa tipin kynnenpuoleisella reunalla varoen luonnonkynttä. Jos tipin ja kynnen väliin on jäänyt ilmakuplia, ne viilataan pois. Erityishuomiota kannattaa kiinnittää tippien reunoihin (kynsinauhojen viereen).

Koko tippi karhennetaan, että geeli tarttuu paremmin. Jos tippiä viilaa liikaa, se voi vaurioitua, esim. haljeta. Jos tippi on vain vähän halki, voidaan geeli levittää normaalisti, mutta kynsien ollessa valmiit, on kannattavaa sipaista hieman liimaa kynnen alapuolelle vaurioituneeseen kohtaan.


Pölyjen harjauksen jälkeen lopputulos näyttää pitkältä luonnonkynneltä. Tähän levitetään geeli.


Puhun ohjeessa koko ajan geeleistä, koska en ole koskaan akryyleillä tehnyt, enkä niistä paljoa tiedä. Kuitenkin (ainakin lähes?) kaikki samat säännöt pätevät akryyleihin.

4 kommenttia:

 1. Onpa mukava lukea tutusta Kineticsin ohjeesta :) Mulla on kaikki vaiheet kyllä muistissa, mutta toisaalta on kiva lukea, että joku muukin käyttää näitä. Mitä mieltä olet ollut Kineticsin tuotteista?

  VastaaPoista
 2. Aika vähän oon käyttäny, mutta ihan tyytyväinen oon ollu :) Pysyy hyvin ainakin mun ja mun mallin kynsissä. Mitä sä oot tykänny?

  VastaaPoista
 3. Omissa kynsissä on todella hyvät. Yllättävän hienot olen saanut aikaan jopa oikeaan käteen! Geeli on mulle sopivan jämäkkää ja harvemmin se kynsinauhoille asti valuu. Kahden viikon aikana ainoastaan yksi tippi (vasen peukku) on napsahtanut katki, mutta se oli odotettavissa, koska tippi oli auttamatta ihan liian pitkä ja tippi oli siinä ja siinä, oliko se tarpeeksi leveä. Noo, nyt kasvattelen peukun kynttä geelin alla :)

  VastaaPoista
 4. Mä olen vähän tottunut "löysempään" geeliin, joten toi jämäkkyys oli aluksi vähän vaikee, mut siihen tottuu :)
  Noitten tippien leveyksien kanssa kannattaa kyllä olla tarkkana. Ite laitoin aluks liian kapeita, ni ei pysyny.

  VastaaPoista