maanantai 20. huhtikuuta 2015

Miehiä kynsistudiossa

Kyllä, reilu kuukausi sitten mun HanNail Studio oikein kuhisi miehiä. Syynä oli kaverin polttarit ja koska bf oli toisena bestmanina, hänellä oli näppinsä pelissä ohjelmassa. Idea ei siis ollut ollenkaan minun vaan hänen! Ja toteutus oli niinkin yksinkertainen, että polttarisankari sai oppitunnin kynsien teosta siinä muodossa, että tein hänelle yhden kynnen. Tämän jälkeen hänen piti valita kaveri, jolle hän tekee kynnen.


Vaikutti vähän siltä, että tämä oli se ei-niin-miellyttävä ohjelmanumero, mutta päästiin kuitenkin alkuun. Aluksi kyselin kynnen muotoa ja koristelua. Toiveissa oli samanmallinen kuin mallitipit eli neliskanttinen ja koristelun toive jotain neutraalia. Tein kynttä ja koitin selittää mahdollisimman tarkkaan kaikki vaiheet. Paljon tuli polttarivierailta kysymyksiä ja niihin vastailin sen minkä kerkisin.

Rakennegeeli vähän poltteli uunissa ja se herätti keskustelua siitä, miten naiset kärsii kynsien takia. Eipä herunut tältä ymmärrystä tältä porukalta :D En tiedä, olenko usein maininnut, mutta monilla asiakkailla on aina isoja vaikeuksia päättää koristelua, niin oli näillä miehilläkin. Kynsi oli pitkään koristelua vaille valmis ja sitä sitten pähkäiltiin. Lopulta pitkän mietinnän jälkeen päädyttiin koristelemaan se ralliauton tyyliin, jonka kyydissä sankari oli ollut hetkeä aikaisemmin. Ja niin oli ensimmäinen kynsi valmis.

Polttarisankari valitsi uhrikseen toisen bestmaninsa. Koska bf on saanut mun kokeiluissa kuulemma kärsiä jo tarpeeksi paljon, niin sen ei nyt tarvinnut istua kynsistudion tuoliin.


Näppärästi polttarisankari tarttui heti oikeisiin välineisiin: desinfiointiaineeseen, kynsinauhanpoistoaineeseen ja kynsinauhantyöntimeen. Hienosti hän myös valitsi kynnen, jossa oli kaikista pisin kynsi. Miehillä kun nuo kynnet tuppaa olemaan niin lyhyitä, että muotilla voi olla vähän hankalaa tehdä. Pohjatöiden jälkeen muotin istutus kävi kuitenkin kuin vanhalta tekijältä! Sitten vaan kärki geelillä ja pinssausta. Tässä oli hienoa huomata, että polttarisankari havaitsi kärjessä ilmakuplan, jota hän täysin oikeaoppisesti alkoi poistamaan. Itse en ollut ilmakuplista maininnut mitään.

Ilmakuplista saatiin myöhemmin hauska keskustelu aikaan, kun nämä kaverit suunnittelivat, että sankari perustaa oman kynsistudion. Se meni kutakuinkin näin: Minä huomaan, että Jyväskylään on perustettu uusi kynsistudio ja menen katsomaan omia geelejä. Kaikki geelit on sotkettu täyteen ilmakuplia...


Ensimmäiset ongelmat kynnen teossa tuli vasta muodon rakentamisessa, polttarisankari otti geeliä todella varovaisen vähän rakennegeeliä siveltimeen ja ongelmaksi muoto pitikin rakentaa kahdessa kerroksessa, jotta saatiin tarpeeksi muotoa kynteen. Tälläkin geeli poltteli uunissa, joten ehkä se olikin hyvä tehdä kahdessa kerroksessa. Sankari asetteli rakennegeeliä tosi tarkkaavaisesti ja kertoikin tykkäävänsä pikkutarkasta näpertelystä ylipäätään.


Vuorossa oli viilaus. Sitä sankari alkoi suorittamaan erittäin varovaisesti, kuten oli tehnyt myös kynsinauhojen työntelyä. Sain opastettua hieman ronskimpia otteita ja kynsi saatiin muotoonsa. Bestman oli valinnut väriksi violetin ja halusi kimalletta, koska hänen tyttöystävänsä tykkäsi violetista ja kimalteesta. Sopiva geelilakka löytyi valikoimasta ja sitä sankari suti varovasti. Lisäksi koristeluksi valikoitui pupuleima. Leiman kanssa meinasi olla vaikeuksia, ensin kohdistamisessa ja sitten leima ei meinannut tulla kokonaan. Onneksi kolmannella kerralla onnistui! Lopuksi tietysti piti laittaa kynsinauhaöljytkin.


Miten pojilla sitten meni kynsien kanssa. Bestman oli matkustanut junalla kotiin ja oli lukenut siinä kirjaa, kun oli huomannut vastapäisten tyttöjen hihittelevän. Sen jälkeen hän tajusi piilotella sormea. Bestmanille annoin viilan mukaan, jotta hän saisi omansa pois, eikä kynsi ollut ollut montaa päivää paikoillaan.

Sankarin kynsi oli tiistaihin asti (polttarit lauantaina), jolloin itse viilasin sen pois. Hän pyysi minulta viilaa ja yritti aluksi itse, mutta otteet oli niin hellät, että olisi kulunut varmaan tunti ennen kuin kynsi olisi ollut pois. Otin ohjat omiin käsiin ja parin minuutin päästä oli valmista. Sankarilla ei ollut kynsitarinoita kerrottavanaan.


Kaiken kaikkiaan oli kyllä tosi hauskaa. Niin ja jos tiedätte miehiä, jotka tarttee polttariohjelmaa, niin tässä on yksi vinkki ;D

8 kommenttia: