keskiviikko 27. marraskuuta 2013

French manicure - Ranskis geelilakalla, tutoriaali

Aikaa sitten minulta pyydettiin tutoriaalia geelilakkaranskiksesta. Silloin sanoin, että tarvitsisin kunnollisen videokameran. Sittemmin meille töihin ostettiin kamera ja raahasinkin sen mukaan asiakkaalle, koska tiesin tekeväni sinä iltana ranskiksen. Kaikki ei mennyt kuten piti, mutta jonkinmoisen videon sain aikaan. Otin lisäksi kuvat, joten kuvat ja video täydentäkööt toisiaan.


Videon tosiaan aloitin heti, kun aloin kynsiä väsäämään. Pohjatöihin meni kuitenkin 11 minuuttia ennen valkoista osaa, joten kun nauhoitus 12 minuutin kohdalla tietämättäni päättyi, olin saanut nauhoitettua vain yhden kynnen kärjen tekemisen. Siinä ei ollut varaa valita, minkä sormen ottaa esimerkiksi.


Sitten täydennyksenä videolle nämä kuvat.

Tarvitset:
 • Perusgeelilakat
 • Valkoisen geelilakan
 • Terävän siveltimen
 • Vanulappuja / paperia
 • UV-valo
 
Tosiaan ensin ne pohjatyöt. Itse laitan kärjen heti pohjageelin jälkeen. Aloitan sen tökkimällä valkoista kynnen kärkeen vähän sinne päin. Geelilakkapullojen sudit on aina niin kömpelöitä, että ei niillä saa kovin nättiä jälkeä aikaiseksi.


Seuraavaksi vaihdan pieneen teräväkärkiseen siveltimeen.


Sillä vedän smile linen muotoonsa. Ensin kulmat syviksi ja geelipinta tasaiseksi karkaavaa kärkeä unohtamatta.


Sitten puhdistan siveltimen ja siistin ranskalaisen sisäpuolelta kuvan osoittamalla tavalla.


Kovetan jokaista kynttä kerrallaan noin 10 sekuntia uunissa, jotta geelilakka ei lähde valumaan tai kärki paljastu. Lopuksi koko käsi saa olla 2 minuuttia.

Päälle laitan yleensä kerroksen "rakennegeelilakkaa" ja lopuksi vielä päällysgeeli. Usein nimittäin valkoinen kärki on pelkiltään aika herkkä lohkeamaan, siksi tuo rakennegeelilakka.


Eilen tuli kysymys ranskiksen syvyydestä. Tällä hetkellä muotia on mahdollisimman pitkä kynsipeti, eli peitetään vain pakollinen kärjestä. Geeleillä ja geelilakoilla täytyy tietysti ottaa pari milliä kasvunvaraa siihen mukaan. Ja kynsilakoilla tehdessäkin voi lisätä pari milliä, jos omaa free edgeä ei paljoa ole.

4 kommenttia:

 1. Jes tätä mä odotinkin!:D Sain pari hyvää vinkkiä:) tein muuten eilen ranskista sun kynsilakka-ohjeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos oli apua! Mitkä vinkit otit hyödyksi? :)
   Miten onnistui ranskis mun ohjeella?

   Poista
 2. Hei! Mikä on tuo pikkuglitteriä sisältävä geeli kynsipedillä? aivan ihana sävy. Ja mitä on rakennegeelilakka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on Sinan geelilakka numero 504. "Rakennegeelilakalla" tarkoitan kirkasta geelilakkaa, joka ei ole pohja- tai päällysgeeli.

   Poista