maanantai 30. syyskuuta 2013

Köyhän tytön hiekkalakka

Youtube ehdotti minulle jokin aika sitten Japaninlaista kynsivideota. Koska japanilaiset tekee upeaa kynsitaidetta, menin katsomaan. Kynsissä nyt ei sitten lopulta ollut mitään ihmeellistä, mutta tekniikassa oli. Jos ette jaksa katsoa videota, esittelen tekniikan tässä kuvina ja tekstinä.


Yllä olevaan manikyyriin tarvitaan pohjavärilakka Kiko Laser Lacquer 26, glitter (peittävä), päällyslakka ja vetoketjutarroja (glitter ja tarrat Sanna Tara Nail Artista).


Ensin lakataan kynnet yksivärisellä lakalla. Sen jälkeen otetaan päällyslakka ja kastetaan siveltimen pää glitterissä. Itse otin siihen "reilusti" lakkaa ja kastoin molemmilta puolilta glitteriin. Kannattaa valita lakka, jonne ei haittaa, jos joutuu pari hilettä, mutta lakan on hyvä olla myös kohtuullisen juoksevaa. Eikä tarvitse välttämättä olla päällyslakka, vaan mikä tahansa väritön käy.  


Glitterkasteen jälkeen levitetään glitteriä kynsille haluttuihin kohtiin tai vaikka koko kynnelle. Kannattaa kastaa vain ihan kärki ja levittää kaikki mahdollinen glitter siveltimestä pois. Loput glitterit on järkevää pyyhkäistä paperiin, jonka jälkeen toistetaan nämä kaksi vaihetta.


Lakan kuivuttua liimataan tarrat. Tarroihin olisi syytä laittaa päällyslakkaa päälle, jotta pysyisivät. Päällyslakka kuitenkin poistaisi hiekkaefektin, joka yllä olevalla tekniikalla saadaan aikaan. Mutta jos tarrat sijoittaa glitterin ulkopuolelle ja laittaa päällyslakan vain niiden ja tuon tavallisen lakan päälle, niin toimii.


Tämä Kikon lakka on duochrome, joka näyttää toisesta kulmasta violetilta ja toisesta vihreältä. Efekti on hyvin voimakas ja näkyy jo pullossa hyvin.

8 kommenttia: