Sivut

sunnuntai 18. elokuuta 2013

Kynsikurssin toinen osuus

Vaikeuksien kautta selvisin kurssille. Torstaina työmatkalla selkä meni totaalijumiin, eikä se siitä ehtinyt lauantaiksi parantua. Meitä oli muuten 2 selkäkipuista kolmesta koulutettavasta. Toinen vastoinkäyminen oli junamatka Helsinkiin. Yhtäkkiä juna pysähtyi ja tuli kuulutus, että jotain vikaa on. Seuraava kuulutus kertoi, että vika on vakavampi. Puoli tuntia siinä meni ja päästiin taas liikkeelle. Saavuin koulutukseen puolitoista tuntia myöhässä, sillä ensimmäinen aamujuna Jyväskylästä oli jo valmiksi tunnin liian myöhäinen.

Kaveri vieressä väsää kynsiä
Aluksi tarkasteltiin kynnet. Mallini oli lyönyt kynsiään ainakin seinään ja yhden pyykkitelineeseen. Yksi oli saanut kärsiä kalastusreissulla. Ilmaantumista oli onneksi hyvin vähän. Viilailtiin ja tehtiin tietysti peruspohjustus ja kaikki sujui ihan jees. Sitten tapahtui jotain.

Ohjaaja puuttui mun muottien käyttön.. Hän ihmetteli, enkö tee muita kynsiä, kun laiton yhden muotin, jonka jälkeen geelit ja laitatin sormen 10 sek uuniin. Sainon, että laittan aina muotin kerrallaan, etteivät aukea. Opettajan mielestä se ei ollut järkevää, vaan säästäisin aikaa toisella tavalla tehdessä. Mielestäni taas säästin aikaa näin, sillä käden ollessa uunissa saan aina seuraavan muotin valmisteltua. Yritin kertoa sen, mutta kouluttaja kimpaantui. Pyysin häntä rauhottumaan, mutta päädyimme lyhyeen sanaharkkaan. Lopuksi saatoin mainita edellisen kerran epäkohdista...


Luovutin muottien kanssa ja vähitellen tilanne rauhottui. Holto sujui niin hitaasti, että ranskista ei ehditty käymään läpi, vaan sain tehdä sen omin nokkineni. Laitettiin mallille neon-sekoitusta, NDED:in pinkkiä ja oranssia sekaisin. Tuli nätti neonkorallirankis.


Olin yötä eri hotellissa, jonne matkaa taisi olla parisataa metriä. Pulitin 60 euroa enemmän vain siksi, kun en tajunnut varata ajoissa. Kyllä sen 60 euroa huomasi huoneessa heti.

Huoneessa oli hauska muka-ikkuna

En kuitenkaan ehtinyt jäädä huoneeseen, sillä selkä oli alkanut kramppailemaan. Suuntasin kauppakeskus Kamppiin ja apteekkiin. Vedin heti pari särkylääkettä naamaan ja etsin tieni BBE:lle.


Keräsin koriin ihan liikaa lakkoja ja pulitin niistä melkein 40 euroa. No onneksi kaikki ei tuu itselle ;) Cesarsilta ostin ekana päivänä Millenium-geelin, tyhjäpurkkipinon ja Ruby Wing väriä vaihtavan lakan. Niihinkin meni melkein 40 euroa, ihanan kallista </3


Taas piti tehdä varvaskokeilu. Laitoin Golden Rosen Holiday 54 -hiekkalakkaa samojen korallinväristen geelilakkausten päälle kuin viimeksi. Eka kerros hieman raidottui, eikä todellakaan riittänyt. Kaksi tasottui ja peitto oli ok. Kuivui mun mielestä hitaammin kuin Perfectin hiekat.


Seuraava päivä alkoi mun osalta neljän aikaan aamulla, kun selkä taas kramppasi kunnolla. En meinannut pystyä liikkumaan, kun joka asennossa sattui. Lopulta pääsin ylös ja sain särkylääkkeen naamaan. Onneksi sain vielä unta. Aamu oli lähes yhtä hirveä, mutta särkylääkkeen avulla pääsin koulutukseen.

Mun toisen päivän malli oli itsekin tehnyt kynsiä reilu pari vuotta. Sain tehdä hänelle pitkät terävät mantelit. Halusin harjoitella niitä, koska sellaisia ei usein pääse tekemään. Olisin halunnut tehdä jotain muutakin kuin ranskiksen, mutta nyt pitikin tänään tehdä valkoisella.


Välillä meinasi mennä hermo pitkän kynnen kanssa, kun aikaa kului ja geeliä piti aina lisätä. Kyllä niistä lopulta tuli ok, mutta kaikkiin en oo ihan tyytyväinen. Neljä kynttä tehtiin builder whitella ja loput ultra whitella. Kuka bongaa?


Positiivista oli, että ehdin 14:30 -junaan ja olin kotona kuuden aikaan :) Kohta pääsee saunaan!

22 kommenttia:

  1. Mä kiehun täällä sun puolesta! :D Mutta vois ne vähän katsoa, minkä luontoisen ihmisen ottaa sinne kouluttamaan... Ihanat nuo mantelit! Todella kauniin muodon oot saanut joka suuntaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mun puolesta kiehumisesta :D Toiset on kait hieman tulisempia.. Ja näköjään näyttää ihan jees kuvissa nuo kynnet. Kyllä niitä tuli aika kriittisesti paikanpäällä katsottua.

      Poista
  2. Et oo ainoo, keneltä oon kuullu vähän huonoa palautetta tosta kouluttajasta. Sinällänsä harmi, kun tuotteet on niin hyviä ja ns. pitävät suurta meteliä itsestään. Joko oot kokeillu Milleniumia? Mun mielestä se on vaikea geeli :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "kiva" kuulla.. Siinä mielessä kiva, että mietin tässä jo, että oonko mä vaan niin ärsyttävä, tai oonko jotenkin provosoinu sitä. :) Mutta harmi heidän puolestaan. Paljon kokemusta löytyi häneltä ja olisi varmasti paljon enemmän annettavaa.

      Musta Millenium on ihan paras :D Uskon, että se voi olla vaikea, kun ei paljoa tasoitu. Pitää tosi tarkkaan muotoilla ja siihen näytettiin itseasiassa hyvä tekniikka tuolla.

      Poista
  3. Mitä siellä ollaan tapeltu! :D Uskon kyllä täysin siihen, että sinä Hannele osaat kynnet tehdä niinkuin pitää ja tekniikkoja on monenlaisia. Huh melkein ottaa päähän sun puolesta.

    Onneksi oot päässyt ostoksille kaikesta muustakin huolimatta. :)
    xoxo Mella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mella luottamuksesta :D Vähän vain kiisteltiin mitättömästä asiasta :) Varmaan ihan mieltymysjuttu tuo.

      Kyllä shoppailu tuli tarpeeseen ja se piristi. :)

      Poista
  4. Wohou, sun kokemukset ei tosiaan kannusta menemään tuonne koulutukseen:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, uskon. Ja aika kiltisti täällä asiasta kerroin. :)

      Poista
  5. Palautetta antamaan vain tuollaisesta kouluttajasta :/
    Paha mielihän siitä jää, kun ei voi keskustella siististi tuollaisista asioista. Pöh.

    Kynnet näyttää silti tosi kivoilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, pitää kyllä laittaa sinne joku viesti.

      Kiitos :)

      Poista
  6. Hyi, karseaöta kuulostaa tuo koulutuskokemus! Kynnet sen sijaan saa taas itsenikin haluamaan rakennekynsiä näiden nysien tilalle, on nuo molemmat niin kauniit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei se ihan mukavimmasta päästä ollut..
      Kiitos :)

      Poista
  7. Eikä, tosi tyhmää :/

    Mullakin on ollut vähän päälle viikon selkä kipeänä ja kipulääkkeen voimin olen pärjäillyt, nyt se on onneksi hellittänyt.

    Hienoja kynsiä oot tehnyt, noi mantelit on tosi ihanan muotoiset! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli :/

      Höh, onkohan selkäkipu kynsiä laittavien ihmisten ammattitauti :/ Onneksi sulla hellittää. Mä meen tänään työterveyteen...

      Kiitos :)

      Poista
  8. Onko pikkurillit ja keskisormet tehty erigeelillä vai kuvittelenko vaan..?:D

    Nämä tiedot vahvistivat että ainakaan tuonne koulutukseen ei tieni koskaan vie! Valitettavasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän meni hutiin.. Peukku ja nimetön :)
      Niin, valitettavaa. Harmi, kuten Tiia Minttu jo sanoi, koska tuotteet on hyviä...

      Poista
  9. ikävää toimintaa kouluttujalta uskon että osaat hommasi ja onneksi shoppailu auttaa aina jos mieli maassa =)olikos tuolla bbe:llä nyt mitään tarjouslakkoja ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, mutta shoppailu on parhautta :D
      Eipä siellä muita oikeastaan ollut tarjouksessa kuin perusflormareita 1€ / kpl laareissa.

      Poista
  10. Ugh mikä kouluttajakokemus. :O Mutta hienoa että näistä uskalletaan kirjoittaa myös julkisesti, tietää muut vähän miettiä mihin rahansa pistää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, ei ollu paras mahdollinen.. Mietin kyllä pitkään, viitsinkö julkisesti tästä kertoa ja päätin sitten hienoisesti sivuta asiaa. Näköjään aika moni sen tuolta kuitenkin bongasi.

      Poista
  11. Missä on tuo BBE? olen itsekin yrittänyt löytää, mutta en vain tunnu löytävän paikalle ):

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on siellä Kampin 5. Kerroksessa. Siinä päässä, mikä on lähinnä rautatieasemaa. Ei ihan helpoimmin kyllä löydettävissä :D

      Poista