lauantai 17. elokuuta 2013

Palaute kasaan, jo oli aikakin

Poimin tähän postaukseen nyt teidän keväällä antamaa palautetta ja olihan sitä paljon siellä. Aiemmin luin kyllä kaikki kommentit, kun ne tulivat, mutta kaikki kerralla oli iso urakka. Ensin keräsin jokaisen kommentin palasteltuna ranskalaisilla viivoilla, mutta postaus kasvoi hyvin pitkäksi luetteloksi ja samat kommentit alkoivat toistumaan, joten oli pakko järkeistää hieman, ettei lukijoilta mene järki.
 • Blogia pidettiin selkeänä, pirteänä, mahtavana ja hienona. Ulkoasu sai kommentteja selkeä, yksinkertainen, siisti, hempeä, tyylikäs, raikas, nätti ja kaunis. 
  • Tein muodonmuutoksen blogille vajaa vuosi sitten, koska halusin siitä selkeän ja vaalean jne. Meni oikeaan suuntaan näistä kommenteista päätellen. 
 • Blogi on myös yseammalle inspiraation lähde ja siitä saa uusia ideoita
  • Jee, tätä haluankin olla! Vielä enemmän haluaisin nähdä, miten onnistun teitä inspiroimaan. Laittakaa rohkeasti linkkiä, jos olette tehneet jotkun kynnet tai jotain muuta mun blogin inspiroimana!!
 • Banneri sai osakseen myös muutaman kommentin. Pääasiassa sitä kuvailtiin sanoilla hieno ja kiva. Yksi ehdotti banneriin kuvaa kynsistä ja toisen mielestä banneri oli hyvin vaalea, edellinen tumma oli ollut kivempi.
  • Mulla on ollut tämä banneri jo aika pitkään, joten voisin jossain vaiheessa suunnitella sitä modaavani. Katsotaan, tuleeko sinne kynnet ja tummeneeko ;)
 • Useampi piti hyvänä, että postauksia tulee usein
  • Mulla on niin hirveästi ideoita, että on pakko postata usein ;) Välillä tuntuu, että melkein liian usein laittaa jotain blogiin, ehtiikö kukaan edes lukemaan...
 • Moni sanoi, että kuvat on laadukkaita, tarkkoja, selkeitä, "heleitä", nättejä, ... MUTTA kuvat voisi olla isompia. Parin mielestä ne tosin oli hyvän kokoisia.
  • Vastaukseni tähän: Tiedostan ongelman ja olen pähkäillyt sen kanssa. Jos valitsen bloggerista isomman kuvakoon, kuvat menee yli reunojen. Kokeilin myös säätää html-koodia, mutta mielestäni se meni jo turhan vaikeaksi kikkailuksi.
 • Kynnet on ihania, nättejä, upeita, taitavasti tehtyjä, hienoja, kauniita, taidokkaasti tehtyjä, monipuolisia...
  • Kiitos, kiitos, kiitos. Ihana kuulla näitä ylistyssanoja! Kukaan ei sanonut rumia tjsp, jes!
 • Monipuoliset kynnet, siis se, että on paljon erityylisiä ja erimallisia, että teen muillekin sai kiitosta
  • Hyvä, että miellyttää. Itsekin olen vähän tuuliviiri, että en samantyylisiä jaksaisi koko ajan tehdäkään.
 • Teksti sai seuraavanlaisia kommentteja: Kirjoitustyyli on selkeä, kirjoitat hyvin, kirjoitat tarpeeksi kirjakielellä, teksti ihanasti ja pirtsakasti kirjoitettu, selkeä suomenkieli ja pari muuta vastaavaa kommenttia.
  • Olen pilkunviilaaja, mutta en halua ihan täysin kirjottaa täällä kirjakieltä. Yhtään negatiivista kommenttia tähän liittyen ei tullut, joten jatkan näin :)
 • Yksi kommentti tuli fontista, se on hankala lukea ja rosoinen.
  • Joo, onhan tuo fontti vähän tuollainen. Haluan kuitenkin, että se ei ole ihan tavallinen. Voin kuitenkin vilkaista, jos löytyisi joku samantyylinen helpompilukuinen. 
 • Torstain postaukset saavat kiitosta. Yksi kuvailee Torstaituote-postaussarjaa sanalla mahti ja toinen sanoo erityisesti torstain postauksien aiheuttavan odotusta. Eräs sanoo Tostaituning -minä olleen kiva lisä. DIY- ja meikkipostaukset ovat muutaman mielestä kivoja välillä, kunhan pääpaino säilyy kynsillä. Tämäkin taitaa mennä pääasiassa torstain kategoriaan.
  • Olen ollut vähän epävarma tuon torstai-sarjan kanssa, mutta kiitos tästä palautteesta, tiedän jatkaa sitä hyvillä mielin! Ja kyllä aijon jatkossakin säilyttää pääpainon kynsillä, vaikka välillä sitä haluaa muustakin kirjoitella.
 • Hakukenttä alhaalla kiva
  • En edes muistanut tätä, mutta tiedoksi muillekin, siellä on sellainen! :) 
 • Muuta positiivista palautetta tuli mm. geelikynsistä, ostospostauksista, tunnisteista, lomakkeesta, vesileimasta, käsinmaalatuista koristeluista
  • Kiitos näistä!
 • Pari piti tutoriaaleja hyvänä ja muutama huusi niitä lisää.
  • Saamanne pitää, kehittelenpä tässä lähiaikoina jotain... Jotta tietäisin, mistä haluutte tutoja ja mistä tykkäätte, laitoin jokaisen postauksen alalaitaan painikkeet "tutoriaail tästä" ja "lisää näitä".
 • Eräs pitkään blogia seurannut lukija on huomannut selkeää kehitystä työn jäljessä. Hän toivoi, että tekisin koristeluita akryylimaaleilla, esim. kukkasia. 
  • Mulla on pari one stroke -juttua mielessä, jotka haluaisin toteuttaa ja kommenttisi johdosta toteutan ne kyllä.
 • Yksi kysyy, mistä niitit on
  • Ne on Ebaysta ja jos vielä kiinnostaa, mulla on niitä ylimääräsenä muutama hyrrä, jos joku haluaa ostaa muutamalla eurolla.
 • Toiveena sain myös tarkempaa selitystä kynsistä ja tuotteet selkeämmin listattuna.
  • Tuotteet itseasiassa olen pyrkinyt nostamaan tekstistä esiin kursivoidulla, kelpaako tämä, vai tarvitseeko lisäselkiytystä? Ja kynsien teon tarkempi selostus pitää pistää jatkossa korvan taakse. 
 •  Myös yksi tunnustus tuli lisää, että mun profiilikuvaa on luultu hevoseksi.
  • Se on ollu kohta 2 vuotta, aika etsiä vähitellen uusi! Ja nyt kaikki loputkin saa kyllä tunnustaa, jos luuli sitä hevoseksi ;D
Äh, taisi teillä mennä järki, jos tuon luitte. Pitkästi vain tekstiä, tekstiä, tekstiä. Jaksoiko joku loppuun? ;)


Pakko oli kaivaa edes yksi kuva tähän, sen nimi on työpöydän kynsikaaos. Ja ai niin, maanantaina alkaa teemaviikko, jota koristavat teidän ehdottamat kynnet!!

11 kommenttia:

 1. Minä jaksoin lukea! :-) Ja toi hevosjuttu, jo niin legenda! :D

  Ja mitä tulee tuohon kuvien suurentamiseen? Siis saathan sinä sieltä mallin suunnitelytyökalusta tätä pääosiota levennettyä, ettei kuvat mene reunojen yli? :o Ei tarvii koodeja kikkailla tai mitään semmoista. Yksinkertaisen helppoa!

  Minustakin on kiva, että sulla on välillä muitakin kuin kynsipostauksia ja niitähän voikin kehitellä tolleen esim. torstai-juttuina! Jatka samaan malliin. :)
  xoxo Mella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiva, että jaksoit. Ja joo, se on kyllä legenda :DD Jospa vielä joku tunnustaisi. Pitää keksiä joku hämäävä kuva myös seuraavaksi ;)

   Äh, tiedän, että saan levennettyä. Ite kuitenkin käytän välillä miniläppärillä (esim. nyt), niin tässä toi keskiosa menee jo melkein reunihin, joten sitten menisi taas sieltä yli. Haluun ajatella myös miniläppärikäyttäjiä :D Mut pitää testailla.

   Kiva kuulla, että ohi aiheen menevät jutut myös kiinnostaa :)

   Kiitos kommentista!

   Poista
 2. Blogin leveyttä pitäisi pystyä säätämään täällä: ulkoasu -> mallin suunnittelutyökalu -> säädä leveyksiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mella ehtikin jo neuvomaan.. :D Mutta jos et halua leventää blogia niin en kyllä keksi mitään muutakaan tapaa saada kuvat isommiksi. :/

   Poista
  2. Niinpä ehti :) Mut tosiaan, pitää vielä testailla jossain vaiheessa ajan kanssa, jos jonkun kultaisen keskitien löytäisi. Pystykuvat toimisi ok, mutta vaakakuvat menee niin paljon yli, että ihan pienellä levennksellä ei selvitä.

   Poista
  3. Sotkempa kanssa oman lusikkani soppaan :D Itse muutan joka kerta koodin kautta kokoa sopivaksi ja koen sen helpoksi. Lisään alkuun pelkät kuvat, valitsen suurimman koon ja sitten muutan leveyden joka kuvan kohdalta samaksi ja poistan korkeudet. Kerran kun valitsee, mikä on sopiva leveys ja joka kerta vaihtaa samaksi ja jos postauksessa on kuvia vain muutama niin koen sen aika nopeaksi.

   Mutta toi on omasta mielestä nopeaa ja helppoa vain, jos postauksessa ei ole vielä mitään tekstiä vaan pelkät kuvat. Halusin tällä kommentilla vain rohkaista kokeilemaan tota koodiakin, kun sen oppii, niin se voi olla helppokin :) Eli ei paineita ja eihän se kai kaikille ole sopiva tapa!

   Poista
  4. No mä siis ihan työkseni sitä html:ää välillä kirjoittelen, joten ei siinä silleen oo ongelmaa. Mä luulen, että se varmaan on paras ratkaisu. Yksi työvaihe siitäkin tulee lisää, mutta voishan sitä kokeilla.

   Poista
  5. No eipä sitten joo :D Mut ei parane sit liikaa yhdistää vapaa-aikaa ja työtä ;)

   Poista
  6. Niin, sehän siinä on :D Kokeilin nyt uusimpaan postaukseen hieman suurentaa. Pitää keksiä joku vakiokoko ja joku "skripti", millä saa nopsaan kaikki muutettua.. :) Kiitos, että ajoit mut tälle tielle :)

   Poista
 3. Hyviä palautteita on tullut :) Haha, toi vika juttu oli vaan niin paras, kun toi sun profiilikuva on hevonen :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NiinPÄ!! :DD Ihan legenda, kuten Mella sanoi. En kyllä ite koskaan ajatellut, että sitä voisi hevoseksi luulla :D

   Poista