lauantai 27. heinäkuuta 2013

Veneravintola Livia

Menü


Alkuruoka

Italian kalastajan kinkku-meloni yllätys
29 DKK

~~~~~~~~~~

 Pääruoka

Tournedos pekonilla
Fendariretiisi sekasalaatti
Samsøn uudet puikulaperunat
71 DKK

~~~~~~~~~~

Jälkiruoka

Puomin alasvetäjän appelsiini-suklaamousse 
20 DKK
 
~~~~~~~~~~

Sellaiset tarjoilut siis kehitimme, kun jokaisella oli oma tehtävänsä. Aloitetaan alkuruoasta, jonka poikaystäväni valmisti.


Annoksessa oli Proscuito-kinkkuun kääritty Mozzarella-juustoa ja basilikan lehtiä. Basilikan lehdet koristivat annosta myös ulkoisesti. Lisäksi annoksessa oli kolmen eri melonin lajitelma ja viiru sitruunaista oliiviöljyä.


Alkuruokaan kuului myös ranskanleipäpalat, joiden päälle oli kaadettu samaista öljyä. Kupissa oli lisäksi sulatettua voita.


Isäni siis valmisti pääruoan. Pääruokana oli täydellisesti paistettu pihvi, jota reunusti pekonisiivu. Salaatti koostui salaattisekoituksesta ja salaatteihin tarkoitetusta pähkinäseoksesta, joita höysti fendarin muotoinen retiisi. Lisukkeena Samsøn uusia perunoita ja yrttivoita.


Kaikkien ruokien tekeminen aloitettiin samaan aikaan ja venekeittiössä meinasi välillä olla ahdasta. Pulaa kattiloista ja liesipaikoista ei onneksi päässyt syntymään. Ensin kattilassa kiehui perunat, sitten liekkiä lainattiin toiselle kattilalle ja voille. Voin perään sulatettiin suklaa samassa kattilassa, jonka jälkeen perunat pääsivät takaisin liekille. Lopuksi pihvit saivat oman lämpönsä viereiseltä liekiltä.


Kaikki annokset aseteltiin ravintolatyyliin suoraan lautasille.


Jälkiruoka koostui appelsiini-suklaamoussesta ja keksinmuruista. Appelsiini ei ole vain makuna suklaamoussen joukossa, vaan oikeina appelsiininpaloina.


Tässä suurin osa raaka-aineista.


Ensin vaahdotin kerman ja pilkoin appelsiinin, sitten pääsin kattilan kimppuun ja sulatin suklaan. Alla vähän kuvaa meidän työolosuhteista. Mun alue oli tuo, missä istun, muut työskentelivät kameran näkymän toisella puolella.


Sekoitin nämä ja tuorejuuston keskenään ja laitoin alkuruoan syömisen ajaksi jäähtymään jääkaappiin.


Keksit ehti murskaamaan kätevästi istumalaatikossa hervottomalla vasaralla pääruokaa odotellessa. Annokset kasasin myös ennen pääruokaa, joten olivat valmiina heti kimppuun käytäväksi. Ruokaa oli sopivasti ja se tarjoiltiin hyvällä tahdilla. Kyllä tällaisessa ravintolassa kelpaa vierailla useamminkin.


Jos haluat itse valmistaa Puomin alasvetäjän appelsiini-suklaamoussea:

Ohje neljälle 
  • 2 dl kermaa vaahdotettuna
  • 200 g taloussuklaata sulatettuna
  • 150 g tuorejuustoa
  • 2 appelsiinia, joista 1,5 kuutioiksi, 0,5 siivuiksi
  • 8 kpl vaaleita keksejä murskattuna pohjalle ja pinnalle (esim. Pågenin Finska Pågar)
Noudata yllä kuvattuja ohjeita...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti