lauantai 11. toukokuuta 2013

Chaos Kitchen - Burgeribileet

Taas Buzzataan kaaoskeittiössä! (Buzzador testailee ilmaiseksi tuotteita ja kertoo niistä mielipiteensä)

Lähtötilanne meidän burgeribileisiin oli seuraava: Järjesteltiin keittiötä useampi tunti, molemmat oli nälkäisiä ja siksi pinna kireällä. Kumpaakaan ei kiinnostanut ruuanlaitto, eikä myöskään lähteminen mihinkään ulos syömään. Mökötystä eripuolilla taloa.


No mutta, kaaoskeittiössä kaaosta oli kuitenkin vähemmän, mikä oli aika jees. Poltin mm. käteni, koska lautasta ei voinut laskea muualle kuin hellalle ja ylläri, se ainoa vapaa levy oli kuuma... Ruokaa olisi siis helpompi laittaa, joten hetken aikaa mökötettyäni menin kokkailemaan.


Alotin paistamalla "hampurilaissämpylöitä" eli maissi-juustoleipiä karppiskirjasta. Pakkasesta kaivoin Hälsans Kökin Burgare kasvispihvi-paketin. Huomasin tarjoiluehdotuksessa olevan sipulia, joten päätin itsekin ottaa sen mukaan.


Paistelin siis sipulit ja sitten vielä pihvit pannulle. Sipulit joutui ottamaan parempaan talteen heti, koska ne olisivat varmaan kärähtäneet. Ei siinä, nuo pihvit paistuivat nopeasti. Vähän mietitytti, mistä tietää niiden olevan valmiita sisältä asti.


Kun olin paistamassa pihvejä, tuli bf varovasti kysymään, riittääkö ruokaa myös hänelle. Kyllä riitti :)

Tässä on täytteet, mitä laitettiin purilaisiin:


Ja niinhän siitä lopulta valmistui Huijausjauhelihapihvihampurilaisia kahdelle.Siitä tuli kyllä tosi hyvää. Eräs kommentti oli: "Miten tää voi olla näin lihan makuista". Ihan lihasta menisivät nää pihvit. Ja niin meistä tuli parempia ihmisiä!


Kyselin kasvissyöjätyökaveriltani Hälsans Kök -tuotteista ja hän sanoi syövänsä niitä usein ja piti niitä hyvän makuisina. Vähän kuin lihaa söisi. Hänen suositusten mukaan valitsin käytettävät ainekset. Mutta minulle heräsi myös kysymys, miksi kasvisruoan pitää maistua lihalta? Kysymys taitaa kuulua samaan kategoriaan, kuin miksi karppaajan pitäisi syödä jotain leivänkorviketta. Jos valitsee tien, miksi silti pitää pitää kiinni vanhasta jotenkin.

Siinä kaaoskeittiön filosofoinnit tältä kertaa.

#buzzador #helsanskök #buzzadorhelsanskök

3 kommenttia:

 1. Ihanan hyväntuulinen postaus, vaikka kertookin mököttämisestä :D Mä ihmettelen kans yllämainittuja asioita, samaa sarjaa olis vielä, että miksi pitää olla esim. alkoholittomia "viinejä" ;)

  VastaaPoista
 2. Onpas hauka postaus ja hyvän näkösiä purilaisia! (:
  Oon nyt neljä vuotta ollu kasvissyöjä, ja oma näkemykseni on, että jos kasvituotteista saa jotain mikä maistuu ja näyttää lihalta, miksi pitäisi syödä oikeaa lihaa, joka on ekologisesti ja eettisesti huonompi vaihtoehto. Harva kuitenkaan on kasvissyöjä siksi, että ei tykkäisi lihasta. Tulipas paasausta, mutta tässä nyt yksi näkövinkkeli :D

  VastaaPoista
 3. Vanquish: Juu, noita esimerkkejä kyllä riittää :D

  Hyvä pointti hiutale. Itse taas tiedän "eettisen kasvissyöjän", joka ällöilee kaikkea lihanmakuista.. Mutta myös tuo näkökulma on hyvä.

  VastaaPoista