tiistai 20. marraskuuta 2012

Hääkynnet ja miten leimaan sotkutta

Olimme reilu viikko sitten hoitamassa poikaystäväni siskon lasta ja sain tehdä yhdet hääkynnet siinä lomassa. Poikaystäväni sisko oli käyttänyt ompelijalla heidän mummonsa vanhan mekon ja siihen sopivat kynnet piti tehdä.


Pohjalle tehtiin nudet geelikynnet, jotta kaikista kynsistä saatiin tarpeeksi pitkät tai ainakin yhtä pitkät keskenään.


Alimmaisena kynsillä Models Ownin Becca's brown, jonka päällä Max factorin lakka 01. Becca's brown antaa sen päällä olevalle lakalle sopivan rusehtavan säväyksen. Kärkiin tuputtelin vinosti H&M:n Stay golden -glitterlakkaa. Leimat on tehty Konadin M54-laatasta Konadin Golden black -lakalla.


Kynnet saivat kuulemma kovasti kehuja häissä ja sopivat hyvin mekkoon, joka onkin tuossa taustalla.

Olimme aikaisemmin harjoitelleet kynsiä, valitsimme sopivia värejä ja leimoja. Mekon piti silloin olla muistaakseni mustavalkoinen ja huivin sinertävä. Tällaisia kokeiluja teimme. Noiden perusteella tiesimme leimoista jo pari suosikkia, joten ei enää ollut niin iso homma.


Otsikon mukaan olen luvannut kertoa, kuinka leimaan sotkutta... Tässä tulee! Tarvitaan pala talouspaperia, joka laitetaan kahteen osaan (mulla vain puolikas kuvassa ja vanulappu, koska talouspaperi oli loppu, tuon löysin kätköistäni :D), leimausvälineet ja kynsilakanpoistoaine.


Asetetaan laatta taitetulle talouspaperille valittu kuva kohti paperin kulmaa. Lisätään lakka.


Pyyhkäistään scarperilla, josta nopeasti hieman pyyhkäistään lakkaa sivusuunnassa pois samalla ja jätetään se lojumaan parin sentin päähän laatasta paperin päälle. 


Otetaan leima leimasimeen (kuvassa pitäisi lojua se scarper, kuva on feikki).


Leimataan asettamalla ensin toinen reuna kynnelle ja sitten kääntämällä koko kuvio kynnelle.


Pyyhitään scarperista pari lisäviivaa paperiin.


Otetaan poistoainetta :)


Ja puhdistetaan kuvio toisella talouspaperinpalalla (tai vanulapulla, joka on huonompi). Pieleen menneet leimat kannattaa pyyhkiä leimasimesta tähän toiseen paperiin. Sitä ei tarvitse edes erikseen kosteuttaa poistoaineessa.


Seuraavaa leimaa varten siirretään laattaa pikkuisen kohtisuorassa poispäin kulmasta ja toistetaan edellä ollut. Alla sotku, mitä on syntynyt kolmesta leimasta. Kakkospaperia (tai lappua) kannattaa säilyttää toisen paperin päällä tai jossain muualla kuin suoraan pöydällä.


Miten itse leimaat sotkutta?

6 kommenttia:

 1. Minulla tuo leimaaminen on kyllä aina yhtä sotkemista. pitänee kokeilla tehdä näin!

  VastaaPoista
 2. hmm, mäkin teen noin :) en oo koskaan ajatellut että leimaaminen olis sotkuista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään oo aikasemmin ajatellu, että olis sotkuista, mutta muutamassa blogissa oon törmänny valitteluun, kuinka iso sotku leimailusta tulee. Siksi tämä :)

   Poista
 3. Itsellä on alustana leivinarkki, on tilaa sotkea ;) Tuo talouspaperi oli hyvä vinkki scraperin pyyhkäisyyn, olisi vähemmän putsattavaa siinäkin :D Itse käytän vielä pinsettejä, joilla pitelen putsauslappua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leivinarkki kuulostaa hyvältä alustalta lakkailulle, myös pinsetit kuulostaa kätsältä, eipähän sotkeennu tai "puhdistu" valmiit kynnet :)

   Poista