keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Syyskuun puu lokakuussa

Mun tämän vuoden syyskynnet kilpistyy näihin. En varsinaisesti syksyn värejä ole omiin kynsiini viljellyt, sillä tulin miettineeksi asiaa "syvällisemmin". Pohdinnan aiheena oli, miksi pitää toistaa ympärillä olevia värejä pukeutumisessa, meikeissä, kynsissä, missä vaan. Kesällä tehdään kirkkaita kesäkynsiä, syksyllä oranssin ja ruskean sävyjä ja talvella joko synkkiä sävyjä tai lumen matkintaa. Yritin olla kapinallinen, epäonnistuin.


Epäonnistumisen syy lienee eräässä kynsikisassa, jonne halusin osallistua. Aihe oli syksy, joten jouduin tekemään syyskynnet itselleni :)

Kynnet on ensin lakattu valkoisella puolikuuta lukuun ottamatta. Sörkin sikin sokin kolmea eri väriä valkoisen päälle suoraan lakkojen omilla pensseleillä saaden aikaan syksyisiä lehtiä muistuttavan pohjan. Lopuksi kynsiin on piirretty mustalla akryylimaalilla viiva puolikuun rajalle ja vielä puut. Kynnet ilmentää syksyä lehtien väreillä ja riisutuilla puilla.


Käytin Pretty womanin valkoista lakkaa ja Color clubin kolmea glitteristä lakkaa Daisy does it, Sparkle and soar ja Wild and willing. Akryylimaali on Sinan.


Herättääkö vuodenaikojen värit ajatuksia, millaisia?

18 kommenttia:

 1. Minustakin luonnon värien matkiminen on jossain määrin typerää, miksi esimerkiksi talvella pitää tehdä kynsistän synkät, kun muutenkin sitä synkkyyttä riittää. On paljon mukavampi tehdä kynsistä kirkkaat ja pirteät :)

  Kauniit syksyiset kynnet kuitenkin olet tehnyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tota mä rupesin kyseenalaistamaan. Talvella on kiva piristää kirkkailla väreillä :)

   kiitos :)

   Poista
 2. Tosi kauniit kynnet olet väkertänyt! Värit on ihastuttavat, ei tosiaan liian synkät ja tummat, vaan raikkaan syksyiset ja nuo kuviot tuo kivasti mielenkiintoa näihin (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Juu ei synkistellä syksyllä :D Ne oli ensin noita kuvioita ja keksin ne ihan vahingossa, onneksi :)

   Poista
 3. Siis vau mitkä kynnet sait aikaiseksi! :)

  VastaaPoista
 4. Mä kuulun niihin, jotka sulautuu itsekin vuodenaikojen värityksiin. En vaan millään osaa käyttää ns. kesän värejä syksyllä tai talvella, samoin kuin kesällä synkät värit ei kuulu kuvaan. Kauniit syksykynnet oot kyllä väkertänyt!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se sulautuminen tapahtuu ihan luonnostaan. Ja kyllä mustakin tuntuis oudolta tehä tosi synkät kynnet kesällä. Kiitos :)

   Poista
 5. Kauniit kynnet!! Mä oon ainakin sitä mieltä, että jotenkin luonnostaan tulee kynsilläkin fiilisteltyä sitä vuodenaikaa, mikä menossa on. Ja välillä piristykseksi jotain ihan päinvastaista =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, just tolleen se taitaa mennä. Yleensä lakka/lakat tulee valittua fiiliksen mukaan ja kyllä ympäristö siihen vaikuttaa.

   Poista
 6. Hienot kynnet! :)

  Mä teen yleensä kynnet sen mukaan että miltä musta tuntuu. Kesällä mun kynsissä näky aika paljon vihreetä, ja nyt sitten enemmän vaaleita sävyjä. Mutta kyllä talvella on kiva tehdä siniset kynnet joihin sit esim. lumihiutale tarroja.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :)

   Fiiliksellä paras tulee :) Varmasti miellyttää itteäkin sit enemmän kuin väkisin tehdyt esim. syyskynnet, enkä viittaa nyt näihin omiin.

   Poista
 7. Jotenkin en tule toimeen tummien kynsien kanssa, joten niitä ei syksyn/talven aikana varmastikaan mun kynsiltä löydy. Lumihiutaleita sen sijaan uskoisin eksyvän kynsille asti. :)

  Nämä on kyllä aivan ihanat syksykynnet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän ne omat mieltymykset aika pitkälle sanelee tuota vuodenaikojen seuraamista.

   Kiitos!

   Poista
 8. Aivan ihanat kynnet. :)

  Mulla vuodenajat ei oikeastaan näy kynsillä muuten, kuin että keväällä/kesällä en oikein osaa käyttää mitään tummaa tai synkkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Juu, totesin itsekin, että tuntuisi oudolta laittaa kesällä tosi tummaksi kynnet.

   Poista