keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Nimilaput vihanneksille

Miten saan tehokkaasti kulutettua kynsilakkoja? Liukuvärjäyshän on yksi kynsilakkoja tuhlaavimmista kynsilakkojen koristelutavoista. Tämä siksi, että kun kynsilakkaa laitetaan sieneen ja siitä tuputetaan kynnelle, suuri osa kynsilakasta jää sieneen. Kuitenkin kynsiin tarvitaan lopulta  vain vähän lakkaa, koska niiden pinta-ala on niin pieni. Vaikka lakkaa tällä menetelmällä kuluu enemmän kuin tavallisesti lakattaessa, ei kyseessä ole suuri uhraus.


Päätin pistää paremmaksi tämän tuhlauksen osalta ja koristelin vihannesten nimilaput kynsilakoilla. Koska mulla noita kynsilakkoja omasta mielestä on ihan liikaa, eikä haittais, vaikka joku joskus loppuis, niin olin valmis tähän uhraukseen. Menetelmäksi valitsin "liukuvärjäyksen", en sen tuhlaavuuden vuoksi, vaan sen ulkonäön vuoksi.


Istutin siis jokin aika sitten kahteen pitkänmalliseen astiaan herneitä ja salaatteja. Vielä ei ole itänyt, joten jos ei tiedä, niin ei tiedä, kumpi on kummassa. Halusin väsätä nimilaput. Kirjotin mustalla tussilla pahveille nimet ja siihen loppui ideat. Onneksi kynsilakat lopulta antoivat idean ja tuputtelin lappuihin kolmea eri väriä, tietysti teemaan sopivaa, eli vihreän ja keltaisen sävyjä. Kaksi lakoista oli vähemmän peittäviä, joten niitä laitoin keskelle ja tumminta vihreää vain ulkoreunoihin. Lakkoina Color Clubin Get your lem-on, Anytimen Apple pie ja Sinful colorsin San Francisco.


Kun lappuset olivat kuivuneet, päällystin ne kontaktimuovilla ja lopuksi teippasin kääntöpuolelle cocktailtikut.

8 kommenttia:

 1. Kivan näköset, voihan sitä lakkaa nuinkin käyttää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Joo, pitää kokeilla joka paikkaan tunkea, että kuluis vähä pois :)

   Poista
 2. Haha, sulla on aina hirmu hauskoja ideoita :) Eikös vesimarmorointikin kuluta lakkoja aika tavalla? Jos käyttää esim. kolmea lakkaa plus pohjalakkaa plus 3 rengasta per väri per sormi niin:
  - pohjalakka 1-2 kerrosta
  - värilakka nro 1 --> 30 tippaa per käyttökerta (10 sormea, 3 tippaa väriä per kuvio/sormi)
  - värilakka nro 2 --> -||-
  - värilakka nro 3 --> -||-
  Siispä lakkatippoja tulee kolmella renkaalla per väri, 10 sormella ja yhdellä ainoalla vesimarmorointikerralla peräti 90!! (Vai laskinko mä nyt jotain aivan päin sitä itseään??)

  Huhheijaa, ei muuta kuin vesimarmoroimaan kaikkea mahdollista niin sais käytettyä kaikki vanhat lakat pois :D

  P.S. Milloin teet geelimarmorointituton? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, totta! Ja laskit ihan oikein. Nyt vaan pitää arvioida kumpi kuluttaa enemmän :D Ja voisinpa kokeilla jonkun muun kuin kynsien vesimarmorointia...!!
   Geelimarmorointituto on työn alla. Olin ajatellu lauantaina postata.

   Poista
 3. awsih miten hauska ja söpö idea!! Sähän oot oikee viherpeukalo nyt haha :D Toivottavasti alkaa kasvaa hyviä salaatteja ja herneitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tosi viherpeukalo :D Katotaan, mimmosia kasvaa, jos kasvaa mitään! o.O

   Poista
 4. Hienot nimikyltit oot tehny. Ja mistä ihmeestä sulla riittää noita ideoita mihin kaikkeen kynsilakkaa voisi laittaa.. :) Ehkä ite taidan vaan olla tylsä ja tehdä aina helpoimman mukaan eli puuväreillä minä olisin noi kyltit koristellu. Pitäiskin alkaa mietti enemmän kaikkeen askarteluun ja tuunaukseen et millasii kynsilakkoja itellä on ja kokeilla niitä, tulis vähän erilaista välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, mä oisin halunnu värittää puuväreillä, mutta mulla ei oo! :D Eli tarvikkeiden puutteesta kai noita lakkoja tulee käytettyä. Mut kannattaa ihmeessä miettiä, mihin kaikkeen noita lakkoja voi käyttää :)

   Poista