lauantai 14. tammikuuta 2012

Flormarmori

Kuten otsikosta ehkä saattaa tajuta, tein vesimarmorikynnet Flormarin lakoilla. Tämä oli vasta toinen kerta, kun kokeilin vesimarmorointia. Edellisestä kerrasta on vuosi :D

Aloitin koko homman repimällä strassit irti. Onneksi osa oli jo itse luovuttanut, niin homma oli suhteellisen helppo. Lakkasin sitten kynnet lähes mustalla lakalla, MNY:n lakalla numero 673. Sitä kynnestä riippuen laitoin 1 tai 2 kerrosta. Lakka on siis suurin piirtein musta ja se sisältää vähän jotain hileitä.

Sitten aloin marmoroimaan. Vesiastiana sai toimia muovinen kertakäyttömuki. Kannatan pientä astiaa, niin ei tartte niin montaa tippaa laittaa. Käytin neljää flormarin lakkaa: U16, U23, U14 ja U07. Tiputtelin veteen ensin lakkoja 2 pisaraa jokaista. Vetelin dotting toolilla vähän epämääräisiä kuvioita ja tein etusormesta testikynnen. Tulos oli hailakka, vain punainen näkyi kunnolla, siinä on kai eniten "hilettä". Poistin etusormen lakat ja pistin nyt jokaista lakkaa 2 x 2 tippaa veteen. Näin sain hyvän peittävyyden ja tein loput kynnet.


Flormarin lakat ovat "kuuluisia" hitaasta kuivumisestaan, eikä tuo MNY:n lakkakaan niin kauhean nopeasti kuivu. Hidas kuivuminen on vesimarmoroinnissa ihan hyvä asia, on aikaa tiputella värejä ja tehdä kuvioita. Olin kuitenkin hirveän hätäinen ja sain kynsilleni hyyyvin hitaasti kuivuvan setin.

Kokeilin ensin Oriflamen Quick dry dropseja, mutta eipä ne auttaneet. Tölväsin keskarin ja pikkusormen vasurista johonkin. Vähän paikkasin lakoilla, mutta jäi rumaksi. Pelastukseksi keksin laittaa helmenpuolikkaita reikiin ja siksi vasemman käden kahta sormea koristaa muutama helmenpuolikas.


Koko setin päälle seuraava kokeilu oli MNY:n drying effect -lakka, joka auttoi kuivumisnopeudessa ja pääsin rauhassa pyyhkimään vesimarmoroinnin aiheuttamat sotkut sormista. Sotkuissa auttaa, kun rasvaa sormet etukäteen vaseliinilla. Jotkut käyttää teippiä, mä en oo vielä kokeillu.


Musta näistä tuli aika päheet kynnet. Tuijottelen niitä vaan koko ajan, mikä on mulla ainakin merkki onnistuneista kynsistä :D


Lakat poseeraa Epstein-Barr -viruksen eli pusutaudin kanssa. (vasemmalta oikealle U23, U07, 673, virus, 906N, U14 ja U24)

10 kommenttia:

 1. Upeet!! *tuijottaa ruutua ihastuneena ja kiljahtelee kuin pikkutyttö* Helmenpuolikkaat sopii kokonaisuuten hyvin, jos et olisi kertonut miksi ne on kynsissä, olisin luullut että olit suunnitellut niiden laiton jo etukäteen :) Pitäisköhän mennä itsekkin marmoroimaan..

  VastaaPoista
 2. ei vitsi miten onnistunut lopputulos!! :)
  Ja söpö toi pusutauti hahaha! :3

  VastaaPoista
 3. Jane: Kiitos :) Tee ihmeessä marmoroinnit! Mä lupasin (itselleni), että teen niitä jatkossa vähän useemmin...

  Nails1820: Kiitti :) Se on söpö, mutta vaarallinen :D

  VastaaPoista
 4. Vou nää on makeet. Hauska toi pusutauti, meidän tutuilla on vastaavanlainen hiiva :D

  VastaaPoista
 5. Kiitos molemmille :)

  Mun siskolla Rino-tommonen ja sen miehellä Aivosolu. Hauskoja :D

  VastaaPoista
 6. Todella upeat kynnet! :) Mun on varmaan kanssa pakko koittaa Flormareita vesimarmoroinnissa jos niillä saa tuollaista jälkeä.

  VastaaPoista
 7. Kiitti! :)
  Suosittelen kokeilemaan noilla marmoroimista. Tulos oli yllättävän positiivinen..

  VastaaPoista
 8. Aivan mahtavalta näyttää noi värit noissa kynsissä! Joutuukohan sitä iteki pitkästä aikaa kokeileen vesimarmorointia :D

  VastaaPoista
 9. Kiitti :) Kokeile ihmeessä marmorointia :D

  VastaaPoista