tiistai 20. joulukuuta 2011

Geelikynsikurssista

Eli olin, oho, jo yli viikko sitten, geelikynsikurssilla.Kyseessä oli Citydealista 170 eurolla ostamani Kinetics-kynsikurssin ensimmäinen osa. Kurssiin kuuluu vielä huolto ja "koe".

Kurssiin kuului aloituspakkaus, joka sisälsi kaikki muut perustarvikkeet, paitsi uunin. Saimme myös tuoteluettelon Kineticsistä ja kasan papereita geelikynsiin liittyen.

Materiaali sisälsi tietoa kynsien rakenteesta, kasvamisesta ja sairauksista. Muutama kamala kuva joukkoon mahtui. Paljon löytyy erilaisia kynsisairauksia, jolloin ei geelejä saa tehdä. Myös allergiasta puhuttiin. Reaktioista mielestäni pahimmalta kuulostaa, että kynsi voi irrota kynsialustasta. Ensimmäinen oir on yleensä kynsinauhan tulehtuminen. Myöhemmässä vaiheessa rakkulat ja kynnen värin muuttuminen rusehtavaksi. Allergisen reaktion välttämiseksi kehotettiin käyttämään puuvillahanskoja, joista on kärjet leikattu pois. Itse olen huomannut, että jos teen jollekin toiselle geelit, en paljon sotke muualle kuin kynsiin, mutta itselle tehdessä tulee huideltua vähän minne sattuu. Onneksi en ole allerginen -vielä. Herkistyminenhän voi tulla, kun altistuu aineelle. Pitää olla varovaisempi tulevaisuudessa.

Sitten käytiin läpi ihan perusjutut. Kynsinauhojen työntely, kynsien karhennus ja kärjen viilaus, tippien valinta. Tippejä en ole montaa kertaa käyttänyt, joten tämä oli minulle hyödyllinen. Tietysti tipin pitää olla sopiva kynteen, ei missään tapauksessa liian pieni, koska se jää jännitykselle ja irtoaa helposti. Tipit viilattiin niin, että ne peittivät 1/3 kynnestä. Liitoskohta häivytettiin viilalla.

Kynsien pituudesta ja muotoilusta tuli uusia juttuja minulle. Tärkeää on, että kynnen keskikohta eli niin sanottu stress point on kaikkein korkein molemmissa suunnissa. Tämän kohdan löytää, kun kynttä painaa kärjestä. Kurssilla kynnet tehtiin niin, että laitettiin ensin yksi tasainen kerros geeliä, sitten ranskalainen ja viimeiseksi muotoileva kerros. Kynnet puhdistettiin, viilattiin ja laitettiin päällysgeeli. Muotoilua tehdessä hyvä vinkki oli käyttää kynsiä muotoilun jälkeen pikaisesti (10 sek) uunissa, että pysyivät muodossaan muita kynsiä tehdessä.


Tässä oli pikainen kertomus, josta toivottavasti on hyötyä jollekin ja samalla tämä on muistiinpano itselleni. Kysykää ihmeessä, jos on jotain. Tuossa yläpuolella on kuva kynsistä, jotka tein kaverilleni.

6 kommenttia:

 1. Voisitko tehdä jonkinnäköistä "ohjetta" siitä tipin rajan viilauksesta? :) Itsellä se ei vaan aina jostain syystä onnistu :D

  VastaaPoista
 2. Kävitkö muuten Turussa sen kurssin? :) Minä kävin

  VastaaPoista
 3. Varsinaisella kurssilla olin 17.1. ja huolto oli 25.1. Harmitti tosi paljon, etten päässyt jo joulukuussa kurssille! Sekin oli täysin koulun lukkareiden syy, kun ne julkaistaan aina liian myöhään!

  VastaaPoista
 4. Aa, sä oot ollu siellä ihan vasta :)
  Koulu haittaa harrastuksia :D

  VastaaPoista