sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Künsii 3v juhlaviikko - Ne kysymykset ja voittaja

13 ihmistä laittoi minulle kysymyksiä ja niitä tulikin sitten yhteensä 38! Postauksesta on siis tulossa pitkä... Mennään heti asiaan!

1. Jos olisit jokin kynsien koristelutapa, mikä tapa olisit?"
 • Olisin käsinmaalaus! Se on aluksi vaikeaa, mutta kun sitä harjottelee, niin se alkaa sujua. Kaiken lisäksi aina voi oppia uutta. Ja tuossa ehkä kiteytyy vähän mua myös...

2.  Mitkä ovat TOP 5 lakkaasi tällä hetkellä? Jos tähän nyt pystyy vastaamaan. :D
 • Niin! Vaikeahan tämä kysymys tosiaan onkin. Yritän silti: 
3. Haluaisitko tehdä työksesi kynsiä, vai oletko tyytyväinen nykyiseen työhösi?
 • Molempiin pitää vastata ei. Kynsien teko sivutoimena riittää, koska en halua kyllästyä siihen. Tämän hetkinen työ on niin ja näin. Se ei vastaa mun koulutusta, mutta sillä tulee toimeen ihan hyvin ja välillä se on ihan kivaakin.
4. Onko mieleesi tullut ikinä ajatuksia, että haluaisit lopettaa tekemisen ja blogin kirjoittamisen?
 • Varmaan kynsien tekemistä meinataan. Kyllä. Erityisesti tässä syksyllä oon miettiny ihan vakavasti blogin lopettamista, kun omien kynsien laitto ei oo innostanut. Ja välillä, kun kynsien teko vie kaiken vapaa-ajan, niin sitä miettii, mitä kaikkea vois tehdä sen tilalla. Sit ku jonain iltana ei yhtäkkiä ookkaan asiakasta, niin ei keksi mitään tekemistä :D
5. "Heräät aamulla ja huomaat, että on ihan hiljaista. Menet kadulle ja tajuat, että olet ihan yksin. Mitä teet?"
 • Haaa, mä oon joskus miettiny tätä! Tässä lyhennetty versio: Mä yritän ensin selvittää, oonko ihan oikeesti yksin. Eli kaikki mahdolliset mediat käyttöön. Sit alan hamstraamaan kaupoista ruokaa autoon ja ajan porukoiden purjeveneelle. Lastaan sen ihan täyteen säilyvää ruokaa, polttoainetta ja kaikkea muuta tarpeellista. Sähköhän tulee loppumaan jossain vaiheessa ja kaikki muukin vastaava, koska ei oo ihmisiä pitämässä yllä. Purjehdin ehkä jonnekin Keski-Eurooppaan, koska siellä selviää talven ilman lämmitystä, eikä siellä oo niin paljon villieläimiä ku esim. Afrikassa. Samalla tietty yritän löytää merkkejä muista mahdollisista ihmisistä. Sit varmaan sekoan jossain vaiheessa :D

 6. Elokuva, jonka maailmaan haluaisit mennä ja elää hetken sitä elämää?
 • Heti ekana tuli mieleen Inception. Vastaan siis sen. Unimaailma on kiehtova asia.
7. Mitkä ovat In - ensi vuonna? :D
 • Auts! Mä en keksi mitään uutta ja hienoa, vaan sanon, että tämän nudeilun vastapainoksi tulee kunnon värikkäät kynnet, paljon kontrastia. Myös pikkuglitterit ja timantit tekee paluun. Muistakaa sit tehä paljon tollasia! ;)
8. Mikä sai sinut aloittamaan kynsiharrastuksen?
 • Tästä täytyy kyllä syyttää siskoa. Sen kanssa lakkailtiin kynsiä jo joskus melkein 20 v sitten (apua!) ja koristeltiin niitä lakoista poimituilla isoilla glittereillä. Sitten myöhemmin tilasin leimausvälineitä Cesarsshopista mainoksen uhrina. Ja vielä toinen syytös siskolle: Otin geelikynnet sen häihin ja sitten aloinkin jo tekemään niitä ite ja alotin blogin.
9. Onko käsityksesi lakoista/lakkauksista muuttunut vuosien varrella, jos on niin miten?
 • No ainakin niin, että nykyään mun mielestä lakan pitää peittää kunnolla. Kun aiemmin en niinkään kiinnittäny huomiota siihen ja raidatkaan ei haitanneet. Tähän löytyi hyvä esimerkkikuva ihan muutaman vuoden takaa. Noin hatarasti lakattu kynsi oli mulle ihan fine :O

10. Miten kuvaat kyntesi (missä, millä, miten)?
 • Kamera on Olympus OM-D E-M1 ja siinä Olympus Pro 12-40mm 1:2,8 tai 35 mm macro 1:3.5
 • Kuvaan ne kirkasvalolampun ja työvalon alla valkoisella tuolilla, johon laitan usein jotain rekvisiittaa.

11. Jos olisi pakko valita, olisitko mieluummin kuuro vai sokea?
 • Olisin kuuro. Luulen, että niin pystyisi kuitenkin pärjäämään paremmin. Ja voisi vielä tehdä kynsiäkin ;)
12. Jos saisit valita itse ihan minkä tahansa eläimen, mikä eläin haluaisit olla ja miksi?
 • Mä voisin olla Puuma ;) Joku petoeläin, niin voisi juosta kovaa ja saalistaa :D
13. Jos olisit luonteesi, käytöksesi ja olemuksesi perusteella jokin eläin, mikä todennäköisimmin omasta mielestäsi olisit ja miksi?
 • Härkä. Oon semmonen itsepäinen ja tykkään puskea.
14. Jos sinulle kerrottaisiin että puoleen vuoteen et tule kuulemaan yhdenkään ihmisen ääntä, kenen äänen haluaisit viimeisenä kuulla ennen sitä?
 • Paha, paha... Ehkä valitsisin mun kummipojan, se on niin hassu :)
15. Onko mielestäsi maailmassa enemmän hyvää vai pahaa tällä hetkellä? Entä onko maailmassa enemmän onnettomia vai onnellisia ihmisiä mielestäsi tällä hetkellä?
 • Toihan on ihan äärettömän vaikeaa arvioida, joten sanon, että yhtä paljon. Hyvä ja paha täydentää toisiaan. Ja samaten onnellisuudesta, yhtä paljon. Onnellisuus on niin suhteellistakin. Molemmat ovat suureita, joita ei pysty mittaamaan..
16. Kerro tosta sun urheilusta. Onko se harrastus vai enemmän tosimeininkiä? Mistä se alko? Mihin se päättyy? Kiinnostaa... Mitä kaikkia lajeja?
 • Harrastus. Alkoi 13-vuotiaana mäkihypyllä, jota harrastin 28-vuotiaaksi asti. Olin jonkun aikaa maajoukkueessa ja kävin ulkomaillakin kisaamassa, mutta en kummoisesti pärjännyt. Mäkihypyn ohella harrastin myös miekkailua, tankotanssia ja suunnistusta. Sitten mun polvi leikattiin toisen kerran (28v) ja mäkihyppy sai jäädä. Piti keksiä jotain tilalle ja vuoden kuluttua keksin yleisurheilun. Se oli siitä kiva, että treenit on tosi samantapasia, kun mäkihypyn oheisharjotteet, joista tykkäsin sikana. Nyt treenaan pikajuoksua, pituushyppyä ja vauhditonta pituutta. Tavotteena ois jossain päästä kärkikolmikkoon. Tai vauhdittomassa voitin jo Suomen mestaruuden ja tein SE:n 30v naisissa, mutta molemmat haluun tehä uudestaan :D Niin ja mihin tää päättyy... Hautaan? Tai siihen, kun ei vaan enää pysty jonkun fyysisen esteen vuoksi. Urheilu on mulle elämäntapa :)

17. Entäs sitte kynsijutut? Mistä alko kiinnostus? Miten päädyit työkses tekemään sitä?
 • Pariin ekaan tulikin jo vastaus ylempänä, mutta miten päädyin työkseni tekemään. No varsinainen työhän tämä ei ole, vaan sivuduuni, mutta kuitenkin. Tein tosiaan eka itelle ja harmitti, kun sai vaan kerran kuussa tehdä, niin paljon ideoita oli. Työkaveri sitten pyysi tekemään hänelle ja sitten sain pari muutakin tuttua asiakkaaksi. Kävin kurssin ja siitä se sitten lähti.
 18. Mikä on hassuin kynsilakan nimi minkä tiedät?
 • CG Sun of a Peach, koska melkein son of a bitch
19. Jos käytät talvisin lapasia ja hiekkalakkaa miten voi estää lapasia tarttumasta kynsiin?
 • Pukemalla sopivat sormikkaat alle. Mulla on aina sormikkaat lapasten alla, mutta ei kyllä ehkä tuon takia, vaan koska palelen.
20. Mikä on mielestäsi yleisin syy leimauksen epäonnistumiselle?
 • Hitaus. Lakka ehtii kuivahtaa laattaan.
21. Mikä on lemppari jäätelösi?
 • Ingman Creamy Mudcake!!!!! Söin ainakin yli 5 rasiaa yksin viime kesänä :P
22. Miten ja milloin kynsiharrastuksesi on lähtenyt käyntiin?
 • Tähän vastaus jo ylempänä. mutta milloin, niin yläasteella ekan kerran ja tokan kerran joku 7 v sitten.
23. Minkälaisia lakkauksia olet tehnyt kun olit 'aloittelija'?
 • Kuvioita glitterlakasta poimituilla hileillä, liukuvärejä, leimoja, kuvioita koristelulakoilla.

24. Mitkä ovat sinun ""must have"" koristelutarvikkeet?
 • Siveltimet oikeestaan riittää lakkojen lisäksi :)
25. Kuinka urheilullinen olet? :D
 • Sanoisin, että tosi urheilullinen. Tällä hetkellä teen noin 8 treeniä viikossa, joista 3 kylläkin on vaan aamulenkkejä.
26. Mitä teet työksesi?
 • IT-alalla olen. Pikkufirmassa projektipäällikkö, esimies ja tukihenkilö :D
27. Mitkä ovat vinkkisi kynsien hoitoon talven varalle?
 • Kynsinauhaöljy työpöydälle tai sohvan viereen. Semmoseen paikkaan, että sitä muistaa laittaa!
28. Tykkäätkö tehdä ruokaa tai leipoa? Jos, niin mikä on lempiruokasi/-leivonnaisesi (kotona tehdyistä)?
 • Tykkään! Mun lempparit itse tehdyistä on karjalanpiirakat, mutakakku ja pekonipasta :P 
29. Mikä on sun mielestä mukavinta kynsiharrastuksessa ja bloggaamisessa?
 • Se, että on kynnet lähes aina hyvässä kunnossa. Ennen bloggaamista niiden saattoi antaa repsahtaa rauhassa. Bloggaamisessa kivaa on vuorovaikutus lukijoiden ja muiden bloggaajien kanssa
30. Entä mitkä ovat bloggaamisen varjopuolia?
 • Se, kun tekee mielestään hienot kynnet, eikä saa yhtään kommenttia tai se, että näkee paljon vaivaa johonkin postaukseen, eikä kukaan reagoi. Ja siis myös se, että joskus tämä meinaa viedä liikaa aikaa.
31. Miten muut ihmiset suhtautuvat tai reagoivat kynsiisi?

 • Jotkut tarkastavat aina, millaset kynnet mulla milläkin kertaa on, toiset kommentoi joskus, kun on jotain erikoista. Pitkiä kauhistellaan :D
32. Oletko ikinä saanut vierailta mieleenpainuvia kommentteja kynsiin liittyen?
 • Joo, kun olin viemässä lainalaatikoita ja semmonen stereotypinen prätkä-äijä kommentoi mun kynsiä.
 33. Onko kukaan ikinä suhtautunut negatiivisesti?

 • En kyllä muista, että oikeesti negatiivisesti ois kukaan sanonut. Vaan niitä kauhisteluja pituudesta, mutta that's it!
34. Jos tekisit vielä toisenkin blogin, niin mistä se kertoisi?
 • Se olis ehdottomasti treenibogi. Sellasen perustamista oon miettiny jo pidemmän aikaa ja oon semmosen piilossa perustanutkin, mutta vain itselle näkyvänä. Testasin, riittäiskö mulla aikaa kahteen blogiin. Silloin ei riittänyt...

35. Mitä pidät tärkeimpinä asioina kynsiblogeissa sisällön lisäksi (esim. kuvat, teksti...) ja minkälaisia kynsiblogeja tykkäät seurata?
 • Kuvat on tärkeintä mulle. Täytyy myöntää, että aika usein tulee kiireessä katsottua vaan kuvat. Jos tekstin alku on mielenkiintoinen, sitten tulee luettua. Semmoset kynsiblogit on kivoja, joissa on just mielenkiintosesti kirjotettu ja muutakin ku kynsiä, ehkä asuja tms.
36. Mikä on lempikoristelutekniikkasi?37. Näkyvätkö vuodenajat tai mielialasi kynsissä?
 • Molemmat näkyy. Vaikka olisi kuinka suunniteltuna, että seuraavaksi joku tietty koristelu, niin se saattaa vaihtua kesken kynsien teon ihan mielialan mukaan. Vuodenajatkin vaikuttaa, koska inspiraatiota hakee aina ympäristöstä.
38. Saatko ikinä kynsimasiksia?
 • Saan. Parasta aikaa toipumassa viimeisimmästä, joka on ollu tähän asti pahin. 3 viikkoa samoilla kynsillä, eikä kiinnostanu pätkääkään laittaa niitä.
Siinä olivat kysymykset ja vastaukset! Kiitoksia paljon kaikille kysyjille, oli kivaa vastailla ja hauskan erilaisia kysmyksiä tuli :) Ehdoton suosikki näistä kysymyksistä oli tuo numero 5. Tämän kysymyksen kysyi Mimosa. Yue taas oli kirjoittanut niin monta kysymystä, että palkitsen sinut myös. Lähetän teille sähköpostia tämän päivän aikana, jotta saadaan osoitetiedot vaihdettua!

10 kommenttia:

 1. Tuo mäkihyppy harrastus oli kiva "yllätys" :D Harmi että sen jouduit lopettaa, mutta onneksi löysit korvaavaa ja yhtä mukavaa liikuntaa mäkikotkailun jälkeen :) kivoja kysymyksiä ja huippuja vastauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, aikansa kutakin.. Mutta hyvä korvike löytyi ja mistä sitä tietää, jos vaikka joskus kävisi vielä hyppäämistä kokeilemassa :)

   Poista
 2. Treeniblogi olisi tosi mielenkiintoinen! :)

  VastaaPoista
 3. Joo treeniblogi saat heti yhden pläskin lukijan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee :) Pitää vaan sit keksiä joku nimi blogille ja alottaa :D

   Poista