perjantai 5. syyskuuta 2014

Koristeteippiä kahdella tavalla - tutoriaali

Elikkäs multa pyydettiin tutoriaalia koristeteippien käytöstä. Itse käytän niitä kahteen tarkoitukseen: rajausteippeinä ja sitten koristeteippeinä. Näistä kahdesta nyt esittelen omat tekniikkani.


Tarvitset:
 • Koristeteippiä
 • Värillisiä kynsilakkoja
 • Terävät sakset
 • Pikakuivattava päällyslakka

1. Lakkaa kynsi värilakalla ja laita päälle pikakuivattava päällyslakka, jotta saat kovan nopeasti kuivuvan pohjan.


2. Leikkaa koristeteipistä pitkiä pätkiä


3. Asettele pätkät kynnelle haluamallasi tavalla. Jos laitat ristikkäin, muista järjestys, että osaat poistaa ne sitten oikeassa järjestyksessä. Viimeinen ensin jne.


4. Lakkaa päälle värilakoilla.


5. Poista teipit välittömästi, kun olet "viimeisen kerroksen" lakkaa laittanut. Näin vältyt reunojen repeilyltä. Kuvien ottamisen takia mulla lakat ehti kuivua liikaa, joten reunoista tuli suttuiset. Tässä on hyvä esimerkki siitä, että kannattaa olla nopea.

6. Jos teippi oli huonosti ja lakkaa pääsi vuotamaan, voit siistiä sen pienellä siveltimellä ja kynsilakanpoistoaineella. Kunnollinen päällyslakka ensimmäisessä vaiheessa mahdollistaa tämän.


7. Nyt laitetaan koristeteippi. Katso, että teipin pää on hyväkuntoinen. Aseta sen pää noin puoli milliä kynnen reunasta (EI kynnen yli) ja aseta teippiä kynnen päälle. Leikkaa terävillä saksilla teippi poikki niin, että se on saman verran irti reunasta toiseltakin puolelta.


8. Päälle pikakuivattava päällyslakka jälleen ja kynnet on valmiit!

2 kommenttia:

 1. Kiitos ihana sinä! Hyödyllinen ja valaiseva postaus, tekisi heti mieli kokeilemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin kiitos ihana sinä kommentista! Kivaa, jos voi olla hyödyksi :)

   Poista