tiistai 4. helmikuuta 2014

Jäiset geelikynnet - tutoriaali

Esittelin jokin aika sitten 50 euron manikyyrin ja vihjasin erivärisestä versiosta. Tässä on nyt tutoriaali kärjen liukuvärin tekemisestä. Tosiaan enää neljänsiä samanlaisia en jaksanut tehdä, joten väri on eri ja kuviona käytin leimoja.


Toteutan tutoriaalin oman kynnen geelauksena Nailfixin tuotteilla. Tutoriaali löytyy myös Cesarsshopin sivuilta.

Tarvitset:
(* -merkityt saatu Cesarsshopista, en hyödy linkkien klikkailusta)


Aloita kynsien teko pohjustuksella. Levitä kynsinauhoille poistoainetta, anna vaikuttaa hetki ja työntele kynsinauhat työntimen isommalla päällä. Pyyhi poistoaine pois Cleanserilla ja viimeistele kynsinauhat rapsuttamalla työntimen pienemmällä päällä.


Poista kiilto kynnen pinnalta 240-grittisen viilan kärjellä kynnen suuntaan.


Pyyhi kynnen pinta vanulappuun kaadetulla Blue Scrub -aineella. Tämä vastaa Nail Prep:ia.


Laita kynsille ohuesti UV Bonding geeliä. Uunita 1 minuutti, ongelmakynsien tapauksessa 3 minuuttia.


Levitä pieni määrä rakennegeeliä koko kynnelle ohueksi kerrokseksi. Älä vielä uunita. Tee yksi kynsi kerrallaan (tämä ja 2 seuraavaa vaihetta).


Ota helmi geeliä siveltimeen ja aseta se kynnen stressipisteelle. Levitä geeli keskeltä reunoille tekemällä siveltimellä koko ajan pientä ylös-alas -liikettä irrottamatta sivellintä geelistä. Näin saat pinnasta tasaisen paksullakin geelillä. Pidä sivellin aika lappeellaan kynnen suuntaan nähden (kuten kuvassa, jossa geeli levitetään koko kynnelle).


Tavoitteena saada kynnen muoto stressipisteeltä paksummaksi. Jos kynteen meinaa jäädä kuoppa, nosta siihen kohtaan lisää geeliä ohuena pienenä nauhana. Uunita yksi kynsi kerrallaan 10 sekuntia, jotta muoto jää. Lopuksi uunita koko käsi 3 minuuttia.


Pyyhi tahmat pois Cleanserilla ja viilaa kynnen pinta tasaiseksi. Käytä tarvittaessa karheampaa viilaa.


Laita kynnen pinnalle top-geeliä (tai muuta ohutta kirkasta geeliä, josta jää tahmea pinta) jättäen kärjestä pari milliä paljaaksi. Älä uunita.


Levitä tyhjäksi jätettyyn kärkeen värigeeliä. Älä vieläkään uunita.


Levitä värigeeliä kärjestä tyven suuntaan ohuilla vedoilla, jotta saat aikaan liukuväriefektin. Liukuvärin ei tarvitse olla täydellinen. Tarvittaessa lisää kärkiin värigeeliä. Nyt uuniin 2 minuuttia!


Kasta sormi glitteriin ja painele sitä kynnen keskelle geelin tahmaiseen pintaan niin, että keskellä on enemmän ja glitter häipyy kohti tyveä ja kärkeä.


Laita päälle kerros top-geeliä ja uunita. Pyyhi tahma pois ja buffaa pinta varovasti mattaiseksi. Tämä siksi, että viimeistelykerros tarttuisi paremmin.


Leimaa kärkiin tähtikuviot Konadin laatasta m100.


Laita top-geeliä pienet pisarat strassien paikkoihin. Asettele strassit ja uunita 2 min. Levitä lopuksi top-geeli koko kynsille kiinnittäen huomiota strassien reunoihin. Uunita vielä 2 min.


Pyyhi tahma pois ja laita kynsinauhaöljyä, kynnet on valmiit!


10 kommenttia:

  1. Upeat! Otat kyllä huikean kauniita kuvia, ilo katsella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Et arvaakaan, kuinka tarpeeseen tuo kommentti tuli. Oon viime aikoina tuskaillut omien kuvieni kanssa ja katsellut, kuinka kamalia mun kuvat nykyään on :D Ehkä mä vaan oon kriittinen...

      Poista