maanantai 9. joulukuuta 2013

Tonttulakkikynsi - Tutoriaali

Joskus noin vuosi sitten, kun vielä omistin vain kaksi China Glazea poikaystäväni tutki lakkahyllyäni ja repesi yhtäkkiä. Olin ihan, että mitä..? "Kiina Glaze", hän sanoi. Nimi oli hänestä hauska. Itsekin totesin, että on hölmö nimi ja eikä ne lakatkaan niin ihmeellisiä ole. No, silloin mulla olikin vain Champagne Bubbles, joka on sairaan hidas kuivumaan, eikä peitä kunnolla ja Glittering Garland, joka on aika tumma mun makuun. Kokoelma on sittemmin karttunut (13 China Glazea) ja mielipide muuttunut.


Kokoelma karttui nyttenkin kahdella, koska sain valita testattavaksi niitä Cesarsilta. Valitsin There's snow one like you ja Just Be-claws. Nuo lakat muuten on siellä parhaillaan alessa 8€. Tämä There's snow one like you on muuten hieman erilainen hiekkalakka, siellä seassa on isoja hex-glittereitä, joten tunnelma on vieläkin hiekkaisempi. Siitä vähän lähikuvaa alla. Kynnellä on kaksi kerrosta, joista jälkimmäistä ei välttämättä tarvita ja se kuivuukin hitaasti. Just Be-claws:ia on myös kaksi kerrosta. Se peittää hyvin jo melkein yhdellä myös.


Aiemmin olin löytänyt hauskan kuvan, jossa kynnellä on tonttulakkikärki. En päässyt tekemään sitä asiakkaalle, joten tein itselle ja ihan vahingossa tuli valittua kyseiseen manikyyriin sopivat lakat.


Testasin mania ensin tekokynnelle ja keksin tehdä siitä samalla tutoriaalin.

Tarvitset:
 • Punaisen lakan (Kuvassa CG Just Be-claws)
 • Valkoisen (hiekka)lakan (Kuvassa CG There's snow one like you)
 • Dotting toolin
 • Ohutkärkisen siveltimen

1. Piirrä ensin kynnen kärkeen lakkasudin levyinen suora punainen raita.
2. Ota lakkaa sudista ohueen siveltimeen.
3. Piirrä tonttulakin pää.


4. Ota valkoista (hiekka)lakkaa isokokoiseen dotting tooliin.
5. Painele sillä palloja hatun reunaksi ja pampulaksi.


6. Tontulle voi halutessaan piirtää silmät ja suun ja vaikka parrankin... Itse keksin ne vasta jälkeenpäin...

12 kommenttia:

 1. ompa hyvä tutoriaali! Kiitos, täytyykin yrittää jouluna tuota, yleensä mulla ei nuo koristelut onnistu mut jospa nyt nappais.. :) Minkälaisella lampulla kuvaat kynsiäsi, kun kuvat ovat niin kirkkaita? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo on ainakin helppo, joten eiköhän onnistu.
   Mulla on kaksi lamppua, kirkasvalolamppu toisella puolella ja Ikean pienikokoinen ledilamppu Jansjö toisella puolella.

   Poista
 2. Tuo hiekkalakka näyttää ihan vaahdolta tuossa alimmassa kuvassa! :D kokeilin viimejouluna eikä näyttänyt kivalta tavallisella valkoisella lakalla. Täytynee ehkä hankkia valkoinen hiekkalakka, että voi tehdä uusinnan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin näyttääkin :D Se ei ole vielä kuivunut kunnolla..
   Okei! Luulen, että toimii hiekkalakalla paremmin kuin tavallisella!

   Poista
 3. Ihana tuo koko lakkaus, ja hellyyttävä tonttulakki (:

  VastaaPoista
 4. Toi tonttulakki on niin söpö :D Mä tein kanssa viime jouluna tottulakkikynnet, mutta nää näyttää paljooon paremmilta :)

  VastaaPoista