tiistai 6. elokuuta 2013

Haaste - Miten muokkaan kuviani

Sain Bambilta tämän haasteen, kiitos! Mä kun jo luulin, että kukaan ei haastaisi mua.

Säännöt:
1. Kiitä tietenkin haasteen antajaa taas tästäkin urakasta!
2. Sisällytä postaukseen alkuperäinen täysin muokkaamaton kuva ja muokattu kuva.
3. Kerro mitä yleensä teet, kun muokkaat kuvia blogia varten sopivaksi. Mitä ohjelmaa käytät?
4. Haasta viisi muuta bloggaajaa!

Kuvaan Olympuksen kameralla e-620 ja käytän lähes poikkeuksetta aina macrolinssiä: Olympus Zuiko Digital 35 mm f:3,5. Usein otan 2-30 kuvaa riippuen lakkauksesta, valaistuksesta, kuvauspaikasta, omasta laiskuudesta ja kaikesta muusta mahdollisesta. Yleensä säädän valotusta ym jo kuvaillessa, kunnes saan kuvista jo valmiiksi lähes "blogikelpoisia". Macrolinssillä pääsen aina tarpeeksi lähelle kohdetta ja otankin kuvat niin, että niitä ei enää koneella tarvitse rajata. Poikkeuksia tietenkin on.


Tässä yllä on alkuperäinen kuva eilisistä kynsistä, jotka oli hyvä esimerkki siitä, mitä kaikkea saattaa joutua tekemään. Halusin ottaa kuvat ulkona melkein kymmenen aikaan illalla. Pimeää oli. Olin aikomassa juuri mennä nukkumaan, joten en jaksnut keskittyä kameran säätöihin. Koko käden kuvista (2 kpl) tuli niin huonoja, että ne jouduin kuvaamaan uudestaan.

Käytän kuvankäsittelyssä GIMP:iä. Aina ensimmäisenä teen valkotasapainon automaattisen muokkauksen. Se ei aina kuitenkaan korjaa kuvaa oikein. Usein kuvista tulee liian vihreitä.


Siispä parantelen värejä säätöarvoilla, jossa voi valita mustan, valkoisen tai harmaan kohdan kuvasta ja värit muuttuu sen mukaan. Joskus valkotasapaino vetää niin överiksi, että käytän suosiolla ensin tätä.


Jos kuva ei ole vieläkään tarpeeksi valoisa tai haluan hienosäätää värejä, muokkaan vielä käyriä. Tähän kuvaan lisäsin hieman valoa ja vähensin vihreyttä.


Kun värit on kohdallaan, siivoan karvat, jos jaksan. Nimettömässä lakkaa oli näköjään joutunut kynsinauhalle ja samassa kohdassa on karva. Yleensä siivoan kynsinauhat ennen kuvausta, mutta tuota en ollut huomannut. Käytän karvojen siivouksesa tuhrintatyökalua ja copy-pastea.


Pienennän kuvat lopuksi kokoon 800x600 ja lisään vesileiman, minne milloinkin sen hauan. Tässä on valmis kuva.


Usein tosiaan pieni valotuksen lisääminen tai valkotasapainon muutos riittää. Alla kynsikuva, johon ajoin vain valkotasapainon muutoksen.


Haastan tähän mukaan. Toivottavasti ette ole ehtineet tätä tehdä, koska jouduin työmatkan takia ajastamaan tämän postauksen...

11 kommenttia:

 1. En ole kerennyt tehdä, kiitos haasteesta! :))
  xoxo Mella

  VastaaPoista
 2. Kiitos vain haasteesta, mutta kerkesin sen jo tehdä. :)

  VastaaPoista
 3. Meillä on sama kamera :D mulla on 50mm macro mutta en olekaan tullut ajatelleeksi että sehän olisi varmaan vallan mainio kynsiä kuvatessa. Pitääkin testata seuraavalla kerralla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kokeilemaan, toi linssi mullisti mun kynsikuvaamisen. Mitä linssiä oot aikasemmin käyttäny?

   Poista
  2. 14-42mm ja voin kyllä hyvin kuvitella kun siinä on todella hyvä valovoima :)

   Poista
  3. Miten mä muistinkaan että 35 on yhtä hyvä valovoima ku 50 mutta eipäs ollutkaan kun se oli se syy miksi päädyin 50. On tästä kuitenkin about kolmisen vuotta kun kyseisen objektiivin ostin joten on varmaan ihan hyväksyttää unohtaa kyseinen asia ;)

   Poista
  4. Niin siinä 50 mm tais olla 1/2, kun tossa mun on 1/3,5. Mut pääasia on, että pääsee lähelle ja on tolla kittilinssillä, mitä sä käytät ja mäkin aikasemmin se valovoima heikkenee 1/3,5:stä, jos joutuu yhtään zoomaamaan :) Mutta joo, ihan hyväksyttävää :)

   Poista
 4. Kiitos tästä :) täytyy tehdä tää mahd pian :)

  VastaaPoista