torstai 4. huhtikuuta 2013

Torstaituning - Itse tehty sokerikuorinta ja käsivoide

Mainitsin tässä jo kahdessa postauksessa, että pidimme vauvakutsut hyvälle ystävälleni ja suunnitteluissa joku ehdotti käsihoitoa ja manikyyriä. Koska ilmottauduin tietenkin vapaaehtoiseksi, sain samalla syyn vähän kokkailla kuorinta-ainetta ja käsivoidetta. Siispä Torstaituningissa tällä kertaa appelsiinintuoksuinen sokerikuorinta ja käsivoide.

Molemmat on hyvin helppoja tehdä, mutta aineiden metsästys ei ole niin yksinkertaista kuin luulisi. Tarvikkeita saa mm. luontaistuotekaupoista, yksityisistä apteekeista ja netistä. Esim. mehiläisvahan tilasin Saippuapajalta.

Aloitetaan kuorinnasta. Ostin viime kesänä jostain myyjäisistä purkin itsetehtyä sokerikuorintaa ja sitä ja netistä löydettyä ohjetta soveltaen loin oman reseptin kuorinnalle.


Aineina
 • Saksanpähkinäöljy
 • Eteerinen appelsiiniöljy
 • Sokeri
 • Appelsiini

Reseptini on epämääräinen. Laitoin astiaan sokeria n. puoli desilitraa. Raastoin mukaan appelsiininkuorta ja tiputtelin appelsiiniöljyä niin, että tuoksu oli mielestäni sopiva. Sekaan lopuksi saksanpähkinäöljyä, että rakenteesta tulee "taas sopiva". Alla kuva siitä, mikä on mielestäni sopiva rakenne. Se ei nyt ole niin tarkkaa, kunhan öljyä on tarpeeksi.


 Lopuksi tavara purkkiin ja käyttöön!


Kokeilin myös käsivoiteen tekoa. Ohjeita löytyi netistä pilvin pimein, mutta valitsin pohjaksi tällaisen yksinkertaisen. Sitä vähän muuntelemalla tein ekan oman "rasvan".


Käsivoiteeseen tarvitset
 • 1 rkl kaakaovoita
 • 1 rkl kookosöljyä
 • 1 rkl mehiläisvahaa
 • n. 10 tippaa eteeristä appelsiiniöljyä
 • 3 rkl saksanpähkinäöljyä
 • 3 rkl manteliöljyä

Aineet kattilaan ja sulatus koko ajan sekoittaen miedolla lämmöllä. Voit kokeilla koostumusta nostamalla lusikan ja antamalla sen jäähtyä. Kun lisää manteliöljyä tai saksanpähkinäöljyä, rasvasta tulee juoksevampaa. Omani on aika tuhtia tavaraa. Kun tuo on käytetty, haluan kokeilla jotain uutta reseptiä!


Manin ja kuorinnan lisäksi teimme äidistä masukipsin ja annoimme lahjaksi kaikkien yhdessä virkkaaman isoäidinneliöpeiton :)

4 kommenttia:

 1. Aivan ihanilta näyttää ja kuulostaa toi kuorinta ja rasva :)

  VastaaPoista
 2. Todella mielenkiintoista! Suhailin juuri eräänä päivänä saippuapajan sivuilla kun toisaalla netissä kerrottiin, että sieltä saa puhdasta sheavoita joka on tosi tehokas kosteuttaja käsille.

  Miten nämä säilyy ja pitääkö säilyttää viileässä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, sheavoita voisin ostaa seuraavaan rasvaan aineeksi :)
   Mulla on ollu nyt kuukauden tuo rasva ja oon pitäny sitä ihan kylppärissä. Mikään noista aineista oletuksena ei tarvi säilyttää jääkaapissa, joten ei tullut edes mieleen. Hyvin on tähän asti säilyny.
   Vastaavalle sokerikuorinnalle, minkä joskus ostin, oli säilymisajaksi kirjoitettu puoli vuotta, mutta mulla on ollu kauemmin ja on vielä ihan hyvää.

   Poista