tiistai 19. helmikuuta 2013

Vesiväri kynsilakoilla - näin helppoa se on

Käytin lakoilla tehtyä vesiväriä ystävänpäiväkynsissä ja eräs lukijoistani ihmetteli, miten vesiväri tehdään. Tästä innostuneena ehdotin tutoriaalia ja tässä se nyt tulee. Ainiin, alkuperäisen idean bongasin ColorSplash Nailsin blogista.


Tarvitset:
 • Kynsilakkoja
  • Vaalea pohjaväri
  • Pari värikkäämpää lakkaa
 • Sivellin
 • Kynsilakanpoistoainetta
 • Paperia

Lakkaa kynsi ensin "pohjavärillä". Vesivärimäisemmän saat, kun suosit vaaleita sävyjä, itse käytin valkoista. Tämä pohja vastaa paperia.


Valitse värilakat, jotka ei mielellään ole kovin peittäviä. Itse otin nyt sinisen (Flormar n002) ja keltaisen (MO). Ota ensin toinen lakka ja laita sillä muutama piste kynnelle. Kannattaa tehdä yksi kynsi kerrallaan, ettei pisteet ehdi kuivua välissä.


Ota nyt ohut sivellin ja kasta se kynsilakanpoistoaineeseen. Levittele siveltimellä äsken laitettuja pisaroita. Sivellintä saattaa tulla tarve välillä pyyhkiä paperiin, jos lakkaa on laittanut liikaa.


Toista sama muillekin väreille. Lisäile värejä, kunnes lopputulos on haluttu.


Liikaa ei pidä kuitenkaan sotkottaa, sillä se levittää myös pohjan.


Reunojen siivous, päällyslakka päälle ja valmista on!

5 kommenttia:

 1. OOH! Vähänkö tätä pitää kokeilla:)))

  VastaaPoista
 2. Tuli itsekkin tätä testattua, toisella kertaa vasta onnistuin. :D Ensimmäisellä kerralla avalkkasin liian peittävät lakat ja niistä ei tullut kuin hirveät...:D Ite sain tällaiset aikaiseksi: http://katjuskan.blogspot.fi/2013/02/vesivaria-kynsilla.html : )

  VastaaPoista
 3. Ohops, tänne on unohtunut vastailla...
  Sulokynnet: eipä kestä
  Sissi: kokeile ihmeessä, on aika helppo :)
  Katja: kiitos linkistä, kävin tsekkaamassa, nätit!

  VastaaPoista