torstai 21. helmikuuta 2013

Torstaituote - kynsilakan kuivatussuihke

Huomasin, että SannaTaralle oli tullut uutuutena kynsilakan kuivatussuihke, joten kiinnostuin ja halusin sen testiin. Iso pullo (100 ml) maksoi vain vajaan viisi euroa, joten mietin, että jos on yhtä pätevää kuin Oriflamen Quick Dry Dropsit, en tartte koko loppuelämänä mitään muuta kuivattavaa nestettä kynsilakalle. 


Pullossa on kunnon varotusteksti, kuinka pitää säilyttää lukollisessa paikassa ja kuinka hajut voi aiheuttaa uneliaisuutta. Kuulostaapas tosi myrkylliseltä, googlaillaan:
 • Heptane - Inci -sivuilla sanotaan ainoastaan liuotin ja että ainesosan käyttöön kosmetiikassa ei sisälly rajoituksia. Wikipedia on sitä mieltä, että aine on haitallinen.
 • Dimethicone - Silikonijohdannainen, ihoa hoitava tai suojaava aine.
 • Prunus amygdalus dulcis oil - Manteliöljy, pehmentää ihoa ja toimii myös veden ja öljyn emulgointiaineena.
Voisi päätellä, että vaikuttava aine on heptaani ja se on myöskin se haitallinen aine. Jännä, että se on kosmetiikan käytössä ihan sallittu, jos kerta aiheuttaa kaikkea, mitä pullon teksti kuvaa.Haju pullossa on hyvin voimakas, niin voimakas, että haisee jopa pussin läpi, jossa pullo on. Haju on kuitenkin ihan siedettävä. Luulisin, että se tulee pääasiassa tuosta manteliöljystä.

Ja sitten ei kun testaamaan!


Lakkasin kaksi tippiä keltaisella essencen lakalla ja toiseen (kuvassa ylempänä) tipautin tipan pullosta. annoin tippien hengata rauhassa vermaan viisi minuuttia ja sitten aloin härppimään niitä. Tökkäsin kynsinauhatikulla, painoin sormella ja raavin kynnellä. Mikään kolmesta testistä ei tuonut eroa näiden tippien välille (kuvassa sormenjälki ei näy alemmassa, koska se on tuolla reunassa, joka ei näy kuvassa). Odotin vielä viitisen minuuttia ja kävin tökkimässä uudestaan. Sama tulos, ei vaikutusta :(

Testi oli hyvin pikainen vain yhden kynsilakan kanssa, joten se ei oikeastaan ole pätevä. Silti en ensikokemuksen jälkeen valitettavasti voi suositella tätä ainetta. Onko joku muu testannut? Toimiiko?

6 kommenttia:

 1. En ole testannut kyseistä, mutta mulla on ollut käytössä Mavalan ja Flormarin kuivatussuihkeet, jotka laitetaan lakkauksen päälle. Tyytyväinen olen ollut molempiin, koska ennen sain lakkaukset ruttuun alle 5 minuutissa, nyt kun laitan suihketta niin kynnet kuivuvat tuossa 5 minuutissa niin, että voin jopa kuvitella lähteväni ajamaan autolla (mikä on todella vaarallista ,kun mahdollisuuksia tökkiä kynnet on PALJON::D). Tietenkin jos tökkäsee kovasti johonkin terävään, voi tulla lommoja, mutta ei mitään sellaista mihin aiemmin olisin pystynyt ennen näitä suihkeita:D...

  Olipas sekavaa... Hahah. mutta olen myös rakastunut essencen pikakuivattaviin tippoihin ja pikakuivattavaan lakkaan! (käytänkin yleensä kaikkia vähän sekasin... niin lopputulos on vähintäänkin kuiva!)


  kynsille.wordpress.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on niitä Essencen tippoja ja en osaa käyttää niitä! Siitä jäi rasvainen, outo pinta ja kävin pesemässä ne pois:D Mavalan suihketta mulla on jostain ajalta ennen ajanlaskun alkua ja se muistaakseni toimii ihan ok.

   Poista
  2. Mullakin kesti ennen kun "osasin" laittaa oikeeseen kohtaan niitä tippoja. Kun laittaa vaaan yhden tipan kärkeen niin se valuu mukavasti koko kynnelle. jos tulee runsaasti laitettua niin tekee semmoista valkoista möhnää kynsien ympärille, mutta lähtee pesusa sit pois=) Se on vaan vähän hankalaa saada just kivasti laitettua ne tipat..;D

   Poista
  3. Mä haluisin kokeilla noita essencen tippoja tai Flormarin suihketta, ite oon käyttäny Oriflamen ja ne on toiminu tosi hyvin. Pullo vaan on niin pieni, että en raaski tuhlata :D Mäki laitan tolleen "valuttamalla" toisesta reunasta. Se toimii.

   Poista
 2. Ceasarsin pikakuivattaja on paras. Kynsi on samantien kosketuskuiva ja kolhimiskuivuuskin tulee pian. Toimii myös päällyslakkana.

  Kerran koitin myös olikohan se ollut snowcrystalin pikakuivattaja. Se oli kamaalaa. Siitä jäi kynnet ihan öljyiseksi ja ei meinannut kuivua lakka millään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä käytän Seche Viteä tai MNY Drying Effect -lakkaa. Ne toimii hyvin, mutta aina ei jaksais/kannata läträtä vielä yhtä lakkakerrosta. Jos esim. haluaa tehdä koristeluita, ois kiva saada kynnet välissä kuivaksi.

   Tuosta Sannatarankin pikakuivatusaineesta jäi kynnen pinta rasvaiseksi. Varmaan vastaavaa sitten kun tuo snowcrystalin?

   Poista