torstai 21. kesäkuuta 2012

Franken - fail & success

Joku aika sitten tilasin hirveän kasan hileitä, että saisin tehtyä omia hilelakkoja. Aloitin kaatamalla pari jämälakkaa yhteen ja sekaan vielä hieman juoksevampaa lakkaa. Kaikki läpinäkyviä.


Heittelin sinne sitten ison kasan keltaisia erilaisia glittereitä. Lopputulos näytti kivalta.


Keksinpä vielä lisätä mustia isoja glittereitä joukkoon, sain ensimmäisen frankenini HanNailPolish - 1. Sitruunalaku


Sittenpä muutaman päivän päästä kaivoin pullon uudestaan esiin kuvatakseni sen ja se näytti tältä:


Kamala. En tajua, mistä toi väri tulee, koska mustat hileet näyttää edelleen mustilta. Niin ja pohjassa olevat hileet ei ees irronneet pohjasta, vaikka kuinka ravisteli. Huah, ongelmajätteeseen menee tuo! Unohdin frankenien teon hetkeksi...

Olinpa sitten monta kuukautta myöhemmin Anttilassa ja siellä oli Lumenen lakat 3 €/kpl. Ostin 2 läpinäkyvää ja halusin kokeilla uudestaan.


Nyt olin valveutuneempi ja kokeilin laittaa glittereitä ensin kynsilakanpoistoaineeseen lillumaan varmistaakseni, että väriä ei lähde.


Tällainen franken syntyi ensin. Sen nimeksi tuli  HanNailPolish - 2. Holohile. Holohile sisältää kahta Tiimarista ostettua glitteriä.


Holohileen hileet eivät päästäneet väriä, joten uskalsin tehdä toisenkin heti perään. Pinkkejä sävyjä valitsin. Tämän nimeksi tuli HanNailPolish - 3. Barbiemaailma.


Barbiemaailmassa on pinkkien lisäksi myös hieman sinistä glitteriä. Yhtä noista alla olevista aineksista en testannut, vasen alhaalla. Siitä lähtikin sitten väriä ja Barbiemaailmalle tapahtui sama kuin Sitruunalakulle, mutta onneksi väri, joka lähti, oli pinkkiä.


Mielestäni tärkeintä ei ole, miltä lakat näyttää pullossa, vaan miltä ne näyttää lakattuna. Alla Holohile ja Barbiemaailma, molempia 2 kerrosta.


Nyt glitterit ovat painuneet pohjalle. Ne ei ihan pienellä ravistelulla sieltä irtoa, mutta irtoaa toisin kuin Sitruunalakussa! Sen vuoksi olen tilannut pieniä metallikuulia :)

Niille, jotka frankeneita aikoo tehdä, kannattaa kokeilla hileiden värien pysyvyys ;) Onko muille käynyt Sitruunalakun kohtalo?

14 kommenttia:

 1. En oo ikinä tehnyt frankeneita mut nyt alko tehdä mieli kokeilla! Kurja kohtalo sitruunalakulla:( Se ois ollu näistä lemppari, vaikka kivoja noi kaks muutakin on:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin suren sitruunalakua. Aion tehdä uuden kunhan löydän sopivat ainekset, se oli munkin suosikki.
   Koklaa ihmeessä frankeneita :)

   Poista
 2. Olipa mukava ja erilainen postaus. Kivannäkösiä purkkeja :)

  VastaaPoista
 3. Ihania nuo Lumenen purkkeihin tehdyt hilelakat. Ja tuo keltainen ennen kuin se kehittyi seuraavaan olomuotoon.
  Ite en oo ikinä testannu tehdä noita hilelakkoja, mutta tänään tuli postissa Kynsille -blogista voittamani itse tehty hilelakka. :D Kun katsoin, niin senkin hileistä oli lähtenyt vähän punaista väriä, mutta ei niin paljon että se haittaisi. Minusta oikeestaan ihan kiva, että se lakkakin saa vähän väriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei se värin lähteminen haittaa, jos se on "järkevää väriä". Ja niin kuin sanoit se voi olla ihan kivakin juttu. Tossa barbiemaailmassakin se toimii.

   Poista
 4. Kohtalo kävi, kun tein omat glittersekoitukseni, mutta oikeastaan värjäntyminen loppupeleissä olikin hyvä asia kun se näytti paremmalta niin:D Mulla värjääntyminen näkyi lähes heti, eikä se peitä glittereiden omaa hehkua:)
  Tuo sulla on kyllä aikas suuri muodonmuutos, keltaisesta mustaan:D Ei kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, värjääntyminen voi olla ihan jees, jos se käy noin niinkuin sulla, mut mulla kävi "huonompi tuuri" :)

   Poista
 5. Jos toi sun pullon pohja oli sitä, mitä pullossa lukee, niin mustumisen vikaa voi etsiä sieltä. Mulla on kaksi Oriflamen päällyslakkaa ja kumpikin värjääntynyt käytössä, sulattaa värilakasta väriä mennessään.
  Melkoista ököttiä siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Oriflameahan se pohja on, mutta molemmat oli ihan kirkkaan näköisiä ja keltaisenakin ok. Väri lienee lähtenyt niistä mustista hileistä..

   Poista
  2. Sitä just meinaan, että Oriflamen lakka sulattaa mennessään kaiken värin, niin värilakasta kuin glittereistä. ;D
   Mulla ensimmäinen pullo värjääntyi ajanmittaan vaaleanpunaiseksi, mikä ei haittaa tumman lakkauksen päällä, mutta kun uusikin pullo imaisi mennessään väriä, niin silloin meinasi jo harmittaa... =/

   Poista
  3. Kyl mullakin nuo otti väriä siveltimeen, mutta aika hyvin pysyivät onneksi puhtaina. Eiköhän siellä ole se syy..

   Poista
 6. Oi täytyy kokeilla kyllä itekki tehdä tollasia :) Mistä tilasit niitä metallikuulia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä :)
   Tilasin Dealextremestä 3 mm magneettikuulia, kun en esim. Ebaysta löytänyt/osannut etsiä..

   Poista