maanantai 28. toukokuuta 2012

Hotels season 1 part 1 - Hostelli Hermanni ja lakanat

Hotelliteemaviikko alkaa Kuopiosta. Kuopio on Pohjois-Savossa sijaitseva kaupunki, joka on tunnettu muun muassa kalakukoista ja Puijon tornista kaupungin urheilullista vivahdetta unohtamatta.

Kyseessä onkin heti hostelli eikä hotelli, mutta ei se menoa haittaa, koska tästä kaikki lähti... Hostelli Herkko oli ihan mukava ja tosi halpa yöpymispaikka. Aamupala ei ollut kaksinen, mutta en odottanutkaan mitään ihmeellistä. Seinät oli paperia ja yöunien laatu jäi huonoksi, kun bilettäjiä saapui keskellä yötä omaan huoneeseensa.

Idean kynsien toteutukseen sain omassa sängyssäni olleista pussilakanasta ja tyynyliinasta. Molemmissa oli toisella puolella ruusukuvio ja toisella puolella raidat. Keksin, että teen neljä raidallista kynttä ja yhden ruusukynnen per käsi.


Lakkasin kaikkiin kynsiin ensin yhden kerroksen Lumenen valkoista lakkaa, paitsi nimettömään pistin 2 kerrosta. Sotkin vihreää ja valkoista akryylimaalia ja tein raitoja, jonka jälkeen sekotin oranssia ja valkoista ja taas muutamia raitoja ohuella siveltimellä. Tyhjät raitojen kohdat täytin valkoisella akryylimaalilla. Kohtiin, joissa vihreä tai oranssi on valkoisen vieressä, piirsin ohuet raidat sekoittamattomalla oranssilla ja vihreällä akryylimaalilla. Päälle MNY:n Drying effect -lakka.


Ruusut tein Sonnen ohjeen mukaan nimettömään kynteen joskin hieman soveltaen. En tökännyt ensin pisteitä, joita olisin sekoittanut, vaan aloin suoraan sotkottamaan ensin toista väriä ja sitten toista väriä. Jouduin käyttämään paljon enemmän oranssia kuin valkoista, koska tausta oli valkoinen.


Tykkäsin hirveesti näistä kynsistä ja siksi laitoin kolme kuvaakin :D Lopuksi vielä kännykkäkameralla otettu kuva (laatu sen mukaista) ideani lähteestä.


Koko kynnen kokoisten akryylimaalien pysyminen oli kysymysmerkki, mutta hyvin pysyivät viikon, jonka jälkeen poistin ne, vaikka olivat vielä ihan hyvät. Tein nämä jo helmikuun alussa ja osallistuin näillä myös MDN:n kisaan, jossa pääsin finaaliin ja sijoituin kuudenneksi :)

Seuraavassa osassa olemmekin sitten Harjavallassa aivan toisella puolella Suomea.

10 kommenttia:

 1. Tulipas pirteän keväiset! Tuntuu hassulta, että noin pieniä ja nättejä kukkasia noi mitenkään saada käsin maalattua...ei onnistuisi multa sitten millään.

  Muuten, tykkään kauheasti kun blogipohjasta. Ootko itse tehnyt?

  http://korukynsilla.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Noi kukkaset on oikeesti tosi helppoja tehä :)
   Ja joo, oon tehny ite tuon taustan :)

   Poista
 2. Olipa hauska postaus, kun olen itsekin yöpynyt kyseisessä hostellissa pääsykokeissa käydessäni ja nykyisinkin tulee nähtyä tuo hostelli aika usein, kun samaisessa talossa meillä on yhdet tanssisalit. :) Sieltä on paljon muistoja. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa! Mä toivoinkin, että joku ois yöpyny noissa paikoissa, mitä käyn läpi :D

   Poista
 3. Heti kun näin nää kynnet Bloggerin pikkukuvassa, niin tuli just vanhat lakanat mieleen! :) Tykkään!

  VastaaPoista
 4. Ihanan pirtsakat ja muutenkin tosi nätit kynnet! Ite tykkäsin kanssa tosi paljon noista ruusuista, mutta silti mun huomion vei enemmän noi raidat. Oon kauan haaveillu tekeväni raitakynnet, mutta en vaan oo saanut aikaiseksi, vaikka ei ole edes vaikea toteuttaa :D

  http://meidanpienikynsiblogi.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raidat on mustakin kivoja. Ja ne on tosiaan helppo tehä, niin ku sanoit. Joten nyt lakkasuti heilumaan, mars! :D

   Poista