perjantai 12. lokakuuta 2012

Kynsivalmistuminen

Tässä on kynnet mun näyttötyöstä. Piti tehdä tipeillä ja ranskalainen manikyyri valkoista geeliä käyttäen. Aikaa oli kolme tuntia.


Heti tippejä sovittaessa kohtasin ongelman. Tippini olivat liian kaarevia, eikä niitä voinut käyttää. Kysyin opettajalta, voinko ostaa. Hän antoi minulle laatikon opetustippejä, joista sain käyttää vapaasti. Pelastuminen? Ei ihan. Mallini peukalonkynnet olivat niin leveät, että mikään tipeistä ei ollut lähellekään tarpeeksi iso. Pyysin saada tehdä peukut muoteilla, johon sain luvan.

Sitten teko alkoi sujua rutiinilla. Muistin ihan hyvin kaikki vaiheet, vaikka jännitti. Käytin juurikin sen kolme tuntia, koska mallini oli hyvin tarkka kynsien kärjen muodosta. Hän harrasti soutua, joten kynsissä ei saanut olla pienintäkään röpöä, ettei hän raavi itseään, kun kädet menee päällekkäin. Tämän takia hänelle tehtiin myöskin hyvin lyhyet ja pyöreät kynnet. Jouduin keskittymään niin paljon kärkien muotoon, että kynsien muu muoto hieman kärsi :/

Opettaja tarkasteli kynsiä pitkään, ensin kauempaa, sitten lähempää. Kynnet olivat kuulemma kaukaa siistit, mutta lähempää niistä löytyi useita pieniä virheitä, kuten parissa kynnessä näkyi tipin raja, jossain oli valkoista hieman lähtenyt pois kärjestä ja tippi kuulsi läpi ja sitten muutamassa tuntui pieni koroke tyvessä, kun kynnellä kokeili. Sitten hän meni pois sanomatta mitään. Me mallin kanssa oltiin ihan ihmeissään, menikö läpi vai ei? Mallin piti lähteä ja hän yritti kysyä, menikö läpi, mutta opettaja pohti edelleen. Jäin sitten odottelemaan vastausta. En saanut "täydellisten kynsien" arvosanaa, koska virheitä löytyi, mutta tulisin saamaan postissa todistuksen, että kurssi ja näyttö on suoritettu. Kuulemma on joskus ollut sellaisiakin kynsiä, että ei voi päästää läpi ollenkaan.

7 kommenttia:

 1. Näyttää minun silmiin ihan täydellisiltä. :) Ja pääsit läpi, onnea! :D
  xoxo Mella

  VastaaPoista
 2. Ainakin täältä nuo kynnet näyttävät kauniilta! Mutta minä en kyllä rakennekynsistä mitään tiedäkään, muuta kuin että minuakin miellyttää tuollaiset lyhyemmät kynsien pituudet :) Mut jotenkin kuulostaa tuo opettaja vähän töykeältä. En tiedä millainen tilanne siellä on tarkalleen ollut, mutta jos hän vain kävelee pois sanomatta mitään. Eikö sitä voisi reilusti vain sanoa, että tietyt vaatimukset eivät niissä täyty, mutta eiköhän mene läpi tjsp.

  VastaaPoista
 3. Onnea! Siistit ne on ainakin mun silmään :)

  VastaaPoista
 4. Margit on kyllä tarkka näissä kynsiasioissa :) Ja hyvä niin, olishan se kauheeta, jos hän päästäis läpi jotain ihan hirveitä kynsiä

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia kaikille :)

  Katjamaria: Joo, se jätti vähän hämmentyneeseen tilaan, kun ei tiennyt oikein mitä se pohti. Mutta tilanne ei ollut mitenkään muuten töykeä. Se ois voinu kyl sanoo vaikka, että menee miettimään :)

  Tiia Minttu: Joo, hyvä vaan. Mä sain taas "vinkkejä", miten tehdä täydellisempiä kynsiä =) Ja liikaa on tullut nähtyä ammattilaisia, jotka just tekee niitä kauheita, joten on tosi hyvä, jos kouluttaja on tarkka.

  VastaaPoista