Sivut

tiistai 18. joulukuuta 2012

I'm a barbie girl in a tutorial of geelikynnet muoteilla

Hetki sitten minua pyydettiin tekemään tutoriaali geelikynsistä muoteilla. Saamanne pitää. Tutoriaali koskee tällaisia alla olevia barbiekynsiä, mutta sitä voi hyödyntää myös muunlaisiin kynsiin.


Tässä on luonnonkynsi ja siihen halutaan pitkä pinkki kynsi. Kynnessä on mittaa hieman, joten siihen saa helposti asetettua muotin. Jos kynsi on tosi tynkä, kannattaa käyttää tippejä.


Aloitan ihan alusta, eli ensin desinfioidaan kädet ja työnnellään kynsinauhat.


Sitten viilataan kiilto pois kynnen pinnasta hienolla viilalla (180). Ihan kevyesti siis vain, tarkoitus ei ole ohentaa kynttä.


Levitetään kynnelle nail prep ja primer. Nail prep saa kuivua 30 sek ja primer 2 min.


Käytän 3-vaihegeelejä, joten aloitetaan ohuesta kerroksesta pohjageeliä koko luonnonkynnelle. 1-vaiheisillakin voi laittaa ohuen kerroksen ensin.


Uunituksen (2 min) jälkeen otetaan muotti ja liimataan kolossa oleva pyörylä tukemaan toiselle puolelle.


Mallaillaan muottia. Jos muotti ei suoraan istu, sitä voi muotoilla saksilla, kuten tässä tapauksessa.


Itse asetan muotin avaamalla ensin repäistävän kohdan (kuvassa oikealla) sitten asetan muotin tiiviisti kynnen ja ihon väliin niin, että kynnen ja muotin väliin ei jää rakoa. Viimeisenä liimaan tarraosan kiinni. Jos rako kuitenkin vahingossa jää, tulee kynnen alapuolelle ikävä harjanne ja kärki jää muuta kynttä alemmaksi. Silloin on syytä laittaa yläpuolelle kärkeen toinen kerros geeliä sekä ihan lopuksi viilata alapuoli sähköviilalla tasaiseksi.


Rakennetaan (maidonvärisellä) geelillä haluttu pituus. Itse vedän geeliä suoraan koko kynnelle ja rakennan samalla kärjen. Tän vois myös tehdä rakentamalla ensin pelkän kärjen ja sitten vetää kokonaisen toisen kerroksen.


Uunitan jokaista kärkeä samantien n. 10-15 sekuntia, jonka jälkeen teen seuraavan ja taas lyhyt uunitus jne.


Lopuksi koko käsi vielä kaksi minuuttia.


Kärjen rakennuksen jälkeen teen koristelut. Saatan ottaa muotit jo tässä vaiheessa pois, mutta jos kärki on todella ohut (mikä on toivottavaa), voi se mennä rikki, jos kovasti muotteja repii.


Laitoin kaksi kerrosta NDED:in neonpinkkiä geeliä ja isoja hileitä kärkiin. Tykkään jättää koristelut muotokerroksen alle, jotta saan lopussa viilata ihan rauhassa. Toki se vaikeuttaa huoltoa, mutta lopputulos on siistimpi.


Ja tässä tulee se muotokerros sitten. Muotokerroksen tulee olla keskeltä paksuin molemmissa suunnissa. Yleensä muotoilen kerroksen vain siveltimellä.


Pitkiä kynsiä tehdessä käytän kuitenkin apuna painovoimaa, eli kynsi käännetään väärinpäin ja annetaan geelin tasottua keskelle.


Uunin jälkeen pyyhitään tahmat pois.


Sitten kynsi viilataan muotoonsa. Käytän karkeaa viilaa (100).


Muoto alkaa jo olla valmis. Jos piirtäisin kynteen akryylimaaleilla, tekisin leimoja tai laittaisin strasseja, ne tulisivat tässä vaiheessa, viilauksen jälkeen.


Viilatusta kynnestä pyyhitään pölyt pois ja levitetään top coat.


Kynnet ovat valmiit, laitetaan vielä kynsinauhaöljyä ja hierotaan se kynsinauhoihin.


Se on siinä!


18 kommenttia:

 1. Ihanat! Jos innostuisin nyt talvella tekemään geelikynnet, niin niistä tulisi jotain tuollaista! AH, kiitoksia vinkistä. :))
  xoxo Mella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sun on pakko tehä ne jossain vaiheessa! :DD

   Poista
  2. No apua, joo kyllä mä nyt talven aikaan löydän niille tilaa kun on vapaapäivä. :))

   Poista
 2. Voi miten kauniit! Itseä kiinnostaisi kyllä kokeilla, mutta pelkään niin paljon sitä etten osaisi kuin sellaisia epämuodostuneita kynsiä :D Siksi parempi jättää nää hommat niitä osaaville :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöh! Jos lakkailee jne, niin kyllä geelitkin onnistuu!! Kokeilemaan siitä ;)

   Poista
  2. Pitää edelleen miettiä :D Mulla on uuni hieman harkinnassa, kun joskus tekis mieli toisille laittaa uv-top coat kun monet, joille oon kynnet lakannut, tökkää ne pilalle heti :D

   Poista
  3. No joo, sillä sais kyllä hyvin suojattua lakkauksia. :) Mieti, mieti!

   Poista
 3. Voi kun oppisin joskus itsekin:)

  VastaaPoista
 4. hieno tuto ,varmasti apua monelle joka harjoittelee geelikynsientekoa .

  VastaaPoista
 5. Tosi hyvä tutoriaali!! hienot kynnet:)

  VastaaPoista
 6. kyllä näillä kehtas käydä kaupassa. Paljon sai ihailuja :) -Tessi

  VastaaPoista
 7. tosi hyvän mallinen toi kynsi! =)

  VastaaPoista