Sivut

torstai 24. tammikuuta 2013

Torstaituote - Soodapuhdistus hampaille

Kävin vajaa vuoden jälkeen jälleen puhdistuttamassa hampaani. Koska soodapuhdistuksen tulokset ovat niin hyviä omien hampaideni kohdalla, haluan torstaituotteen muodossa jakaa muutoksen myös teidän lukijoiden kesken.

Tästä lähdettiin liikkeelle, huomasin jälleen hymyni likaantuneen. Tarkkaan syytä en tiedä, sillä en juo kahvia tai kokista, enkä tupakoi. Edellä mainitut kysytään aina, kun hampaiden värjäytymät tulevat puheeksi. Näky oli kuitenkin niin kamala jo, että halusin päästä toimenpiteeseen.

Ennen

Soodapuhdistus on tarkoitettu värjäymien ja bakteeripeitteiden poistamiseen hampaista. Hampaille suihkutetaan vettä ja soodakidejauhetta. Kyseessä on mekaaninen puhdistuskeino, mutta hampaat eivät naarmuunnu tai vahingoitu toimenpiteen seurauksena. Kyseessä ei siis ole valkaisumenetelmä, mutta usein hampaiden väri kirkastuu toimenpiteen seurauksena. Myös hampaiden pinnat tulevat liukkaammaksi. Lähde: Cocodens

Mulla ainakin kävi tuo kirkastuminen molemmilla kerroilla. Ensimmäisellä kerralla, vajaa vuosi sitten hampaat olivat vielä järkyttävämmässä kunnossa, mutta niin vaan niistä tuli taas valkoiset :) Alla lopputulos!

Jälkeen

Itse operaatiossa suu venytetään auki muovisella (pehmeällä) tötteröllä ja suuhygienisti ruiskuttelee soodaa hampaiden pinnoille. Sitä kimpoilee siitä myös kasvoille... Sooda on (yleensä) makeutettu jollain. Mulla ekalla kerralla oli appelsiini (ihan hirveen pahaa) ja tokalla sitruuna (toimi). Sooda itsessään maistuu aika suolaiselta, joten ihan hyvä, että siinä on joku maku, ehkä. Ainakin tuo sitruuna toimi sen kanssa.

Soodapuhdistuksen hinta on (ainakin tuolla Cocodensissä, missä kävin) 45 €, hammaskiven poiston yhteydessä 30 €. Mulle tehtiin myös hammaskiven poisto.

Onko muut kokeillu soodaputsia? Millaisia tuloksia / kokemuksia?

3 kommenttia:

  1. Kuulostaa kivalta. Vousin itsekin koittaa tätä keinoa. :)

    VastaaPoista
  2. Mulla huulet kuivuivat soodapuhdistuksessa ja menivät rikki ja niitä poltteli ja kirveli noin pari viikkoa.

    VastaaPoista